La xerrada ha comptat amb una cinquantena de joves. (Foto: E. J. M. )
La xerrada ha comptat amb una cinquantena de joves. (Foto: E. J. M. )
La directora de recursos humans de Viladomat Esports, Montserrat Neta, es dirigeix als joves a La Central. (Foto: E. J. M. )
Empresa

Les empreses orienten els joves que busquen feina

La Central organitza xerrades sobre el mercat de treball

Com afrontar una entrevista de feina, conèixer els perfils de treballadors que busquen les empreses, com preparar un currículum i com funciona el mercat laboral andorrà són alguns dels dubtes que els joves resolen durant les xerrades laborals que ofereix La Central-Servei de Joventut d'Andorra la Vella. El comú de la capital organitza les trobades des de l'octubre del 2015, a les quals ja hi han participat una dotzena d'empreses i hi ha joves que han trobat feina. Aquest dijous ha estat el torn de les responsables de recursos humans de Perfumeria Júlia i Viladomat, que s'han dirigit a una cinquantena de nois i noies.

El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, ha recordat que en les xerrades es pretén "apropar el mercat laboral als joves" i cada any s'organitzen dos cicles: un abans de la temporada d'hivern i l'altre abans de les vacances d'estiu, ja que la majoria busquen treballs temporals en sectors com el comerç, l'esquí o la restauració. Tot i que hi ha joves que han trobat feina en aquestes sessions, l'objectiu és "pedagògic", perquè el jovent resolgui dubtes i conegui com funciona el mercat laboral.

Dos dels joves que han assistit a la xerrada d'aquest dijous han estat Lara Barajas i Samuel Andrade, que han portat el seu currículum amb la voluntat de trobar feina estable. Per a la primera, el format de trobada que organitza La Central és "més íntim" i permet un contacte directe amb els reclutadors de personals. Per al segon, hi ha feina a Andorra i si els joves "tenen voluntat" en troben.

La directora de rercursos humans de Viladomat Esports, Montserrat Nate, ha informat als assistents dels tipus de contractes que ofereix l'empresa, des de feina de cap de setmana a per campanyes com, per exemple, la de Nadal. De fet, Viladomat ha participat en diverses xerrades i ha contractat algun jove per a treballs temporals.

La pròxima xerrada laboral a La Central tindrà lloc el 16 de novembre i hi participaran el Grup Pyrénées i el Grup Germans Cruz.