Carlos Martínez de Campos. (Foto: Andbank)
Sector financer

Carlos Martínez de Campos, nou president del consell d'administració d’Andbank Espanya

Va ocupar la presidència de Barclays durant 30 anys, i els últims tres ha estat president del consell assessor de Caixabank

Andbank Espanya, entitat especialitzada en banca privada, es reforçarà al desembre amb el nomenament de Carlos Martínez de Campos com a nou president del consell d'administració, en substitució de Daniel García-Pita, que presidirà el consell assessor d’Andbank Espanya. Aquest nomenament es farà efectiu a partir del 12 de desembre.

Martínez de Campos, que fins a dates recents ha estat president del consell assessor de Banca Privada de Caixabank, compta amb una àmplia trajectòria en el sector financer. Va capitanejar el desembarcament de Barclays Bank a Espanya, del que va ser nomenat president i, alhora, va ostentar els càrrecs de president de Barclays França, conseller del banc privat alemany Merck Finck & Co. i responsable europeu i, posteriorment, el de director de la divisió del grup, que incloïa la xarxa internacional d'oficines i la banca privada del Regne Unit i internacional. Com a tal, va ser membre del comitè executiu del grup Barclays a Londres.

A més, Martínez de Campos ha estat president o membre del consell d'administració o del consell assessor de companyies cotitzades i no cotitzades de diversos sectors que, a més del financer, inclouen l'immobiliari, el capital de risc, la seguretat, el 'navilier', consultoria informàtica, Internet, mineria, assegurances, hospitals, etc. Compta amb una àmplia experiència en comitès d'auditoria, de risc i altres òrgans de control corporatiu.

La incorporació de Carlos Martínez de Campos com a president del consell d'administració permetrà a Andbank reforçar la seva estratègia a Espanya i, d'aquesta manera, consolidar el seu posicionament al mercat de banca privada, on és un dels principals operadors.

El consell d'administració d’Andbank Espanya seguirà comptant amb Javier Gómez-Acebo, Fernando Herrero, Eduardo Muela i Jaume Aubia, com a consellers independents.

Carlos Aso, conseller delegat d’Andbank Espanya, explica que “poder comptar amb un actiu com Carlos Martínez de Campos, amb experiència en banca privada i en la gestió i assessorament de les entitats més importants a nivell mundial, ens ajudarà a impulsar el nostre creixement al mercat espanyol. Tindrem la sort de poder seguir comptant amb Daniel García-Pita, l'experiència del qual i la seva vàlua han estat claus per Andbank Espanya els últims tres anys”.