La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, el ministre de Turisme, Francesc Camp, i el cap de l'àrea de Planificació Turística i Econòmica, Sergi Nadal, durant la roda de premsa de presentació del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya. (Foto: B. N.)
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, el ministre de Turisme, Francesc Camp, i el cap de l'àrea de Planificació Turística i Econòmica, Sergi Nadal, durant la roda de premsa de presentació del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya. (Foto: B. N.)
Turisme

El desè Congrés de Turisme de Neu i Muntanya tractarà sobre l'hospitalitat

Té un pressupost de 170.000 euros i espera superar els 400 participants

'Configurant el futur de l'hospitalitat en destinacions de muntanya' és el tema del desè Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya que tindrà lloc del 21 al 23 de març del 2018 a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. Té un pressupost de 170.000 euros, espera superar els 400 participants de la passada edició, celebrada el 2016, i pretén reunir un ampli ventall de professionals del sector turístic, des dels responsables de la gestió d'una destinació de muntanya, fins als empresaris del sector dels allotjaments. Christopher Hinteregger tornarà a ser el director científic. Aquest dilluns s'ha fet la presentació durant la qual s'ha informat que hi haurà 25 ponents, tres d'ells andorrans com l'arquitecta Fiona Pià, el rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau, i el director executiu de la Fundació OMT-Themis, Marc Valdés.

El congrés és una iniciativa dels set comuns, l'Organització Mundial de Turisme (OMT) i el Govern d'Andorra, i s'organitzarà en sis sessions de taules rodones. Per primer cop, el tercer dia s'ha previst una jornada tècnica que inclourà una visita al nou Espai d'Innovació d'Andorra de la Fundació ActuaTech. La inauguració del congrés serà a càrrec del cap de Govern, Toni Martí. La voluntat del simposi és construir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Té una periodicitat biennal i l'organitzen els comuns de manera rotatòria.

Els temes que es tractaran durant aquests dies són el reposicionament dels allotjaments turístics, els reptes de l'hospitalitat, l'impacte de les noves plataformes dels serveis turístics, la intel·ligència artificial o la formació i la capacitació com a elements clau per assolir l'èxit d'una destinació, entre moltys d'altres.

En aquesta ocasió les ponències es faran al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i les activites lúdiques a Escaldes-Engordany. Segons ha explicat la cònsol major de la parròquia escaldenca, Trini Marín, "el motiu és la capacitat de la instal·lació d'Andorra la Vella i el fet que la nostra sala del Prat del Roure no disposa del servei de traducció simultània, cosa que elevaria el cost del congrés". En aquest sentit, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ha apuntat que "des de Govern s'ha expressat la voluntat que el Centre de Congressos d'Andorra la Vella, sigui la seu permanent del Congrés de Turisme de Neu i Muntanya". Ha afegit que aquest any Andorra ha acollit quatre trobades d'alt nivell com la de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), la de gestors immobiliaris, la de l'Organització de la Seguretat i Cooperació Europea i dels bombers. "L'any que ve ja en tenim tres de confirmades, que són la de neu i muntanya, la de la FIM i la de l'Skal Club, una organització important en el món del turisme".