El sotsdirector general de l'àrea de Tecnologia i Sistemes d'Andbank, Pedro Cardona, durant la benvinguda institucional de la jornada Blockchain del passat mes de novembre a Andorra la Vella. (Foto: B. N.)
Innovació

Una oportunitat per diversificar l'economia andorrana

La junta de la CEA aprova la posada en marxa de la comissió Blockchain

La junta de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha aprovat la posada en marxa d'una nova comissió dedicada a la tecnologia Blockchain, innovació disruptiva i democratitzadora de la confiança a nivell global. De la mateixa manera que en el seu dia la tecnologia d’Internet va revolucionar l'univers comunicatiu, Blockchain posa al servei de l’emprenedoria una eina que està revolucionant la manera d’intercanviar valor digitalment entre emissor i receptor, ja sigui econòmic, de propietat o informatiu, de tal manera que el receptor rep exactament el que l'emissor li ha tramès sense que el valor sigui alterat, i finalment el valor és propietat exclusiva del receptor. És a dir que amb aquesta tecnologia, l’intercanvi de valor digital es pot fer en tota confiança entre desconeguts i no són necessaris intermediaris que avalin l'esmentat intercanvi.

El primer gran exemple on s’ha posat en funcionament aquesta eina ha estat el bitcoin l’any 2009, moneda digital que no necessita de bancs i cobreix o cobrirà en quasi tots els seus àmbits el mateix rol que qualsevol divisa que utilitzem com a diners corrents. Però a mesura que passa el temps cada cop s’estan desenvolupant més utilitats que obren moltíssimes oportunitats de nous negocis com en la venda de pisos. Aquesta setmana s'ha venut el primer pis pagat amb bitcoins a Tarragona. És en aquesta voluntat d’emprenedoria que aquesta nova comissió posa els seus objectius i veu aquest potencial com una oportunitat real per diversificar l’economia andorrana de manera substancial.

La comissió està oberta a tothom que vulgui entendre o participar i de moment es reuneix setmanalment els dilluns, a les 19 hores al Piano Bar de l’Hotel Roc Blanc, en format 'afterwork'.