D'esquerra a dreta, Joan Verdú, Marc Oliveras i Mireia Gutiérrez, amb la vestimenta que portarà la delegació andorrana a Pyeongchang, aquest dimarts a Andbank. (Foto: E. J. M.)
Fotografia de grup amb representants d'Andbank, la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) i el Comitè Olímpic Andorrà (COA), en la presentació de la delegació que viatja a Pyeongchang, aquest dimarts a la seu d'Andbank. (Foto: E. J. M.)
Sector financer

L'equip d'esquí als Jocs de Pyeongchang aspira a estar entre el top 30

Andbank patrocina el Comitè Olímpic Andorrà des del 2004

Joan Verdú, Mireia Gutiérrez i Joan Verdú, en esquí alpí; Lluís Marín, en ‘boardercross’, i Irineu Esteve, en esquí de fons, són els cinc esquiadors que formen la delegació andorrana que participarà als Jocs olímpics d’hivern de Pyeongchang, a Corea del Sud, que tindran lloc del 9 al 25 de febrer. El desplaçament és possible gràcies al patrocini d’Andbank, que col·labora amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA) des de l’any 2004, i ja ha confirmat que també donarà suport econòmic als Jocs dels Petits Estats del 2021, que se celebraran al Principat. El sots-director general de Banca Privada d’Andbank, Josep Maria Cabanes, ha expressat aquest dimarts que està convençut que la delegació farà un bon paper i deixarà el “llistó ben alt”.

Aquest dimarts, el COA i la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) han presentat l’equip que viatja a Corea, amb l’absència d’Esteve i Marín, absents per competició, i l’uniforme que portaran. El banderer, però, encara no ha estat anunciat. El director del COA, Jaume Martí, ha valorat l’esforç dels esportistes, que s’han preparat molt, i ha destacat el suport del comitè i de la FAE en la seva preparació i els seus èxits. Martí espera que la delegació andorrana assoleixi el top 30 a Pyeongchang. Per la seva part, el vicepresident de la FAE, Josep Maria Ramentol, ha coincidit amb Martí que Andorra té un gran equip i ha felicitat els esquiadors seleccionats pels bons resultats i les ganes de millorar.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, també ha garantit que “tenim la millor delegació possible”. De fet, la FAE ha establert uns requisits mínims per formar la delegació andorrana, que ha estat exigir als atletes una posició al top 15 de la Copa d’Europa i al top 30 de la Copa del Món, ja que l’objectiu és que l’equip del Principat es consolidi al top 30 mundial. Visa ha revelat que la plaça obtinguda per Oliveras, que competirà en tres proves d’alpí, se la disputava amb Carmina Pallàs. Finalment, la FAE s’ha decantat per Oliveras pels bons resultats que ha acumulat.

D’altra banda, Visa també ha explicat que “hem rebutjat una plaça d’esquí de fons”, que era per a Carola Vila, “perquè hem de ser molt exigents i competitius”. Vila encara és molt jove i volen que maduri esportivament. L’altra plaça de fons és per a Irineu Esteve, que competirà en tres proves. Quant a ‘boardercross’, el director tècnic de la FAE ha admès que Marín no està en el seu millor moment, però sap que “és capaç de revertir les situacions” i hi confia al màxim.

Visa ha tingut paraules de suport per a la resta d’esquiadors que no viatjaran a Pyeongchang, com Carlitos Aguareles, que si no arrossegués una lesió estaria amb l’equip olímpic.