Preparació d'una matrícula. (Foto: ARXIU ANA)
Indicadors

Les matriculacions de vehicles creixen un 18% al gener

Continua l'augment dels vehicles elèctrics 100%, amb set matriculacions al gener per una del mateix mes del 2017

Les dades facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística mostren que les matriculacions de vehicles al gener han estat 336, el que suposa un augment del 17,9% respecte al mes de gener de l’any anterior. Només el grup de les motocicletes i ciclomotors ha baixat, amb un 9,3% menys, mentre que els turismes (25,2%), el grup d'altres (21,4%) i els camions i camionetes (3,8%) han crescut. Pel que fa a les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos, han estat 4.603, amb un creixement del 17,8% respecte al mateix període de l’any anterior, en què es van matricular 3.906 vehicles. En els darrers dotze mesos, a més, tots els grups han tingut variacions positives: altres (34,1%), turismes (19,6%), camions i camionetes (11,8%) i motocicletes i ciclomotors (11%).

Les dades mostren que segons el tipus de carburant, al gener han augmentat les matriculacions dels vehicles de gasolina un 38%. Per contra, els de gasoli, amb un 8,5% menys, presenten un descens. Cal destacar les matriculacions de vehicles elèctrics 100%, que al gener van ser set, quan al mateix mes de l'any anterior només se'n va matricular un. Quant als vehicles híbrids, s'han matriculat sis vehicles híbrids de gasolina endollables, cinc de no endollables i un híbrid de gasoli no endollable.

Durant els darrers dotze mesos, han augmentat les matriculacions de vehicles de tots els grups, excepte dels híbrids de gasolina endollable, amb 29 vehicles menys. Així, els de gasolina han augmentat un 37,8% i els de gasoli un 1,6%, mentre que s’han matriculat 116 vehicles sense carburant, 108 elèctrics 100% i 61 d'híbrids de gasolina no endollable. Pel que fa als híbrids de gasoli endollables i no endollables, se n’han matriculat un i dos, respectivament, de cada grup.

Finalment, pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any, es constata una variació mensual a la baixa, tot i que positiva, en els darrers dos mesos, i se situa aquest mes de gener en un 1,1% positiu.