Sessió de consell del comú d'Encamp, aquest dilluns a la tarda. (Foto: E. J. M.)
Els consellers de Ld'A+I del comú d'Encamp, Maribel Lafoz i Jordi Troguet. (Foto: E. J. M.)
Els cònsols major i menor del comú d'Encamp, Jordi Troguet i Esther París. (Foto: E. J. M.)
Els consellers de PS+I del comú d'Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach. (Foto: E. J. M.)
Celebració de l'arrendament dels cortons a la sessió de consell del comú d'Encamp, aquest dilluns a la tarda. (Foto: E. J. M.)
Celebració de l'arrendament dels cortons a la sessió de consell del comú d'Encamp, aquest dilluns a la tarda. (Foto: E. J. M.)
Sector públic

El PS+I d'Encamp dubta de la legalitat de l'adjudicació del pla de dinamització comercial

L'oposició adverteix que no s'ha complert la Llei de la contractació pública

El comú d'Encamp va acordar l'adjudicació de la redacció del pla director per a la dinamització econòmica de la parròquia a l'empresa espanyola Intueri Consulting, SLU. L'adjudicació, via modalitat directa, es va fer en una sessió de junta de govern celebrada el passat 28 de desembre per un import de 44.720 euros. Els consellers de l'oposició se'n van assabentar per la publicació al BOPA. Durant la sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns, el conseller de PS+I Joan Sans ha argumentat que l'adjudicació incompleix la Llei de la contractació pública. El conseller ha argumentat que, segons la llei, les adjudicacions per un import superior als 10.000 euros sempre s'han de fer per via concursal i, si no és possible, s'han de demanar almenys tres pressupostos.

El socialdemòcrata ha exposat amb detall l'article 22 de la Llei de contractació pública, que recull com s'ha de fer una adjudicació directa. El cònsol major, Jordi Torres, ha defensat l'informe de l'interventor comunal, que és qui ha autoritzat la fórmula, i ha lamentat que Sans el posi en dubte. Amb tot el cònsol s'ha compromès a revisar immediatament el procediment mitjançant amb el qual s'ha fet l'adjudicació, i ha garantit que si hi ha hagut un error, el resoldrà, és a dir, que s'haurà d'anul·lar la contractació.

De fet, Sans ha exigit que se suspengués ja l'adjudicació a Intueri Consulting, a més de lamentar que s'hagi escollit una empresa forana i no del país, i que s'hagi deixat de banda els consellers de la minoria en aquest assumpte, quan Torres sempre ha dit que era un projecte de tots, ja que és a uns quants anys vista.

Per la seva part, la consellera de Ld'A+I Maribel Lafoz s'ha sorprès de la denúncia de Sans i ha demanat també al cònsol que anul·lés la redacció del pla comercial fins que es determini si l'adjudicació s'ha fet correctament. Lafoz, a més, també ha valorat negativament que l'equip de la majoria no hagi tingut en compte l'oposició, com va passar amb l'organigrama comunal. L'altre conseller liberal, Jordi Troguet, ha recordat que fa un temps una empresa encampdana va presentar un esborrany d'un pla de dinamització comercial, a meitat de preu que s'ha contractat, i que l'equip de govern l'ha deixat al calaix.

Torres ha insistit que aquesta setmana quedarà resolt el dubte sobre l'adjudicació, però ha reiterat la seva confiança en l'interventor. També ha argumentat la tria d'Intueri Consulting, una empresa que ha treballat amb el Govern en la redacció del pla estratègic de turisme de compres, i que ha demostrat "professionalitat i experiència". El cònsol ha insistit que en l'elaboració del pal compta amb tots els membres del comú, també la minoria, ja que és "una eina per als mandats posteriors", i ha expressat la voluntat que tothom s'hi impliqui. Torres ha recordat que els quatre objectius del pla són l'augment de la competitivitat del comerç encampadà, fer-lo més atractiu, aconseguir una millor oferta comercial i turística, i regenerar l'espai urbà. Si el calendari es manté, el pla ha d'estar acabat a l'estiu per començar a implementar les accions abans que acabi l'any.

D'altra banda, en la sessió d'aquest dilluns el comú d'Encamp ha adjudicat la redacció del projecte de l'Escola Bressol del Pas de la Casa, per 90.000 euros, que estarà acabat al maig i les obres es podran adjudicar a l'estiu; ha acordat convocar les empreses al concurs per construir l'ETAP (depuradora) del Pas de la Casa, que costarà uns 600.000 euros; la rehabilitació del circuit de gel del Pas de la Casa, per 120.000 euros, i l'atorgament de 157.000 euros a onze entitats culturals i socials de la parròquia.

L'arrendament dels cortons

La sessió d'aquest dilluns ha estat l'anomenada Consell de les Talles ja que també s'han licitat els cortons perquè els ramaders pugin portar a pasturar el bestiar durant l'any. Una desena de ramaders han participat a la subhasta pública, a la qual hi han assistit, com a convidats, el ministre Jordi Torres i el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila.