Dijous 25 d'abril de 2024
|
23:35 H
El responsable del Niu, Miquel Gouarré, i el director general adjunt d'Andorra Telecom, Antoni Ambatlle
El responsable del Niu, Miquel Gouarré, i el director general adjunt d'Andorra Telecom, Antoni Ambatlle (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Gouarré explicarà el projecte del Niu al Mobile World Congress

Andorra la Vella

Miquel Gouarré, responsable del Niu, el viver, incubadora i acceleradora d'empreses d'Andorra Telecom, presentarà el projecte el proper dimarts 27 de febrer al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. Es tracta d'una iniciativa destinada a fomentar la emprenedoria en l'àmbit de la tecnologia i a afavorir el desenvolupament de noves activitats que contribueixin a la diversificiació econòmica del país. La creació del Niu, el mes de novembre del 2016, se circumscriu en l'àmbit del compromís públic i suport al teixit productiu i empresarial d'Andorra Telecom, però amb la base que esdevingui un projecte econòmicament sostenible.

El Niu, un espai únic a Andorra, genera un ecosistema col·laboratiu per al desenvolupament de noves empreses, proporcionant el suport d’Andorra Telecom i de mentors i col·laboradors per assegurar l’èxit del projecte. Les instal·lacions disposen de divuit llocs de treball, tres sales de reunions i àrees comunes.

La selecció d’empreses es du a terme a través d’una convocatòria de selecció, les bases de la qual poden ser consultades a la web del Niu: www.niu.ad. Es tracta d'una convocatòria oberta fins a la cobertura de la totalitat de places disponibles, que el comitè de selecció anirà assignant per ordre d'arribada i acceptació de les propostes.

Un cop instal·lats al Niu els emprenedors, el projecte es divideix en una primera fase d'incubació per a la maduració de la iniciativa, que culmina amb la creació de l’empresa, i una segona fase d'acceleració on ja s’inicia la recerca de finançament amb la primera ronda d'inversors. El pas següent és l'inici de la comercialització del producte o servei que donaria pas a la segona ronda d'inversió i la sortida de l’empresa ja en ple funcionament del Niu. Tot el procés es completa en un període de deu mesos.

L'esdeveniment més important de la indústria de les comunicacions mòbils, el Mobile World Congress (MWC), se celebrarà del 26 de febrer a l'1 de març al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. L'MWC 2018 reunirà 2.300 expositors i espera 108.000 visitants professionals de 200 països i més de 170 delegacions governamentals. El congrés aplega durant quatre dies els principals especialistes en tecnologia mòbil, intel·ligència artificial, economia digital i el que ja es coneix com a la quarta revolució industrial. A banda, també disposa d’una extensa àrea d’exposició per a les innovacions en tecnologia mòbil, dispositius i serveis.

El Mobile World Congress preveu tenir un impacte econòmic sobre la ciutat de Barcelona i el seu entorn de 471 milions d'euros i generar 13.000 llocs de treball temporals. Durant l’edició d’aquest any del Mobile World Congress es parlarà molt de la tecnologia 5G. Aquesta tecnologia serà imprescindible per multiplicar les capacitats d’Internet i connectar a la xarxa tota mena de dispositius. Parlem de vehicles autònoms i connectats, serveis basats en drons, i de l’accés a serveis remots de salut. Barcelona opta a convertir-se en un referent en el desenvolupament d’aquesta tecnologia.

Notícies relacionades