L'avió que cobreix el trajecte entre Madrid i l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell. (Foto: Regina)
Turisme

El vol de Madrid no pot aterrar a la Seu per les condicions meteorològiques

Els pilots han cregut que no era prou segur i l'aparell ho ha fet al de Girona

El primer vol comercial que havia d’aterrar aquest divendres a l’aeroport Andorra-la Seu procedent de Madrid ha acabat desviat a Girona. Els pilots no han cregut prou segur aterrar-hi per les condicions meteorològiques. Aquest vol havia d'arribar a l'aeroport cap a les quatre de la tarda i ja havia sortit de Madrid amb retard. Aquest avió, un Beechcraft 1900 D, era també el que havia d'anar posteriorment cap a Marsella. Els responsables de viatges Regina respecten la decisió dels pilots de no aterrar a l’aeroport d’Andorra-la Seu d'Urgell, però asseguren que les condicions eren correctes per fer-ho, segons els criteris del mateix aeroport.

Viatges Regina ha posat en marxa des d'aquest divendres i fins l'1 d'abril, de divendres a diumenge, vols comercials a Mallorca, Marsella i Madrid. Les operacions amb les dues primeres destinacions s'han fet amb total normalitat. Un total de catorze persones, entre les quals hi havia una dotzena de professionals vinculats al sector del turisme de Marsella, han aterrat a l’aeroport d’Andorra-la Seu en el primer dels vols comercials de la companyia Twin Jet. En la jornada inaugural d’operacions, l’ocupació s’ha situat en el 80 per cent, amb 23 persones en la ruta que connecta amb Palma, 22 a la de Madrid i 13 en el viatge de tornada a Marsella. Els vols tenen un cost per trajecte de 110 euros.

El mateix aparell és el que fa tots els trajectes. Així, mitja hora després de l’arribada procedent de Marsella a l’aeroport d’Andorra-la Seu, s’ha enlairat cap a Palma. L’horari de sortida des de les illes és a les deu i vint minuts del matí i a les dotze i deu minuts s’inicia la ruta cap a Madrid des de la capital alturgellenca, amb tornada a les dues i deu de la tarda. Finalment, la tornada a Marsella s’efectua a les quatre i cinc minuts de la tarda, tret d'aquest divendres per la impossibilitat d'aterrar en l'aeroport previst.

A banda del vol, l’agència ofereix als viatgers, per cinc euros més, el servei de trasllat des de l’aeroport fins a l’estació d’autobusos de la Seu d'Urgell o a dos hotels amb els quals ha muntat diversos paquets turístics. En el cas d’Andorra, el cost és de deu euros i inclou la possibilitat de fer parada en els 200 punts que l’empresa de transports del mateix grup té repartits per tot el Principat, incloent els establiments que també han participat en els paquets. El públic principal a qui s’orienten els vols és el dels aficionats a l’esquí, que tenen un poder adquisitiu mitjà-alt.