El president executiu de Mercadona, Juan Roig, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. (Foto: Mercadona)
Empresa

Mercadona obté un benefici de 322 milions l'any 2017

En el passat exercici ha creat 5.000 nous llocs de treball

Mercadona va obtenir en 2017 un benefici de 322 milions i va realitzar una inversió de 1.008 milions d'euros, la major feta mai per aquesta cadena de distribució. La companyia que lidera Juan Roig va tancar l'exercici amb una retallada del benefici del 49%, un percentatge no obstant això millor de l'esperat, ja que fa un any el president de Mercadona va anticipar que el resultat podria reduir-se en dos terços per majors inversions.

Durant 2017 Mercadona va crear 5.000 noves ocupacions, la qual cosa situa el total de la plantilla en 84.000 treballadors, tots fixos, creixent des dels 79.000 empleats fins els 84.000. De la plantilla el 64% són dones, un percentatge que es redueix a l'equip directiu on les dones suposen el 47% del total. Així ho ha explicat aquest dimarts Juan Roig en roda de premsa a València, qui ha destacat que la companyia va elevar la seva facturació en l'exercici a 22.915 milions d'euros.

Un element clau del 2018 serà la posada en marxa de la web que necessitarà d'una inversió de 20 milions d'euros i que estarà disponible en el segon semestre de l'any, tot i que només en la ciutat de València "com a període de prova. "Anem a provar. Sabem que anem a tenir èxit, però no sabem com, ens caldrà descobrir com respon el client", ha explicat Juan Roig. Ha remarcat, finalment, que l'empresa valenciana suposa l'1'7% del PIB espanyol.

Mercadona va obrir el maig del 2015 el seu centre comercial a la Seu d'Urgell. La botiga és la primera que la cadena obre a la comarca de l'Alt Urgell i té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats on s'ubiquen totes les seccions habituals de Mercadona: carnisseria, xarcuteria, perfumeria, alimentació envasada, begudes i drogueria. Destaquen les seccions de productes frescos com la peixateria, que inclou peix fresc directe de llotja, la de forn a granel, i la secció de fruita i verdura que aposta pels productes de proximitat. Així mateix, la botiga disposa de vestuaris i zones de descans per a la plantilla i incorpora una sala de formació per als treballadors. En la seva construcció, hi van participar 24 proveïdors que han donat feina a més de 300 persones durant la fase d'obra.

D'altra banda cal destacar el caràcter ecoeficient del supermercat que incorpora un conjunt de mesures (instal·lacions de recuperadors de calor, il·luminació més eficient, temporitzadors i portes automàtiques, entre d'altres) que redueixen fins a un 20% el consum energètic.