Un moment de la presentació del projecte del Niu als emprenedors francesos. (Foto: Niu)
Empresa

El Niu es presenta a un grup d'emprenedors francesos de tecnologia ambiental

França és un dels països més avançats en la millora de la qualitat ambiental

El director del Niu d'Andorra Telecom, Miguel Gouarre, ha presentat el projecte de la incubadora i acceleradora d'empreses a un grup d'emprenedors francesos de la 'Greentech'. La 'Greentech' (tecnologia ambiental) està relacionada amb la protecció del medi ambient dels efectes potencialment perjudicials de l’activitat humana i la millora de la qualitat ambiental per aconseguir un millor benestar. És l'aplicació de les ciències ambientals per tal de conservar l'entorn natural i els recursos i d'atenuar els efectes negatius del desenvolupament humà en l'entorn. El desenvolupament sostenible és l'element principal de les tecnologies mediambientals. En l'aplicació dels principis del desenvolupament sostenible com a solució per als problemes mediambientals que apareixen amb qualsevol activitat, les solucions s'encaminen a abordar-se de manera socialment equitativa, econòmicament viable i respectuoses ambientalment.

França és un dels països més avançants en aquest tema i hi destaquen diverses empreses emergents com 'Sous les fraises' que porta el camp a la ciutat, 'eLichens' que combat la contaminació de l'aire, 'Mini Green Power' que desenvolupa mini centrals verdes o 'Zenpark' que posa en marxa aparcaments compartits.

En el món de les tecnologies verdes, la imaginació i la creativitat no tenen límits. Algunes empreses s'estan projectant en un món 100% renovable, on serà possible optimitzar la gestió i classificació de residus a través de contenidors intel·ligents i connectats, instal·lats en edificis amb energia positiva. Altres emprenedors treballen sobre el tema de la mobilitat i com optimitzar els viatges a les ciutats i les zones rurals, on els drons són cada cop més útils als agricultors. Per a tots aquests projectes, les 'startup' franceses de 'Greentech' aconsegueixen fer la seva primera captació de fons, de mitjana, menys de quatre anys després de la seva creació. Aquest ràpid accés al capital es deu a la necessitat d'importants inversions en recerca i desenvolupament, en particular per al finançament de prototips i els primers desplegaments.