Divendres 26 d'abril de 2024
|
01:19 H
El fundador del grup Serhs, Ramon Bagó ha mort als 84 anys.
El fundador del grup Serhs, Ramon Bagó ha mort als 84 anys. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Mor Ramon Bagó, el fundador del grup Serhs, que gestiona dos hotels a Escaldes-Engordany

Andorra la Vella

Ramon Bagó, mort als 84 anys, serà enterrat aquest dimecres a la població de Calella, d'on va ser alcalde entre els anys 1979 i 1991. El seu llegat més significatiu, però, és el grup Serhs, que va cofundar el 1975 en forma de cooperativa, amb un capital de 750.000 pessetes i amb el nom de Serveis Mancomunats d’Hostaleria i Similars Societat Cooperativa, que va liderar fins al 1980, quan va ser nomenat director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Avui dia, Serhs té una gran presència a Catalunya, a tot l’arc mediterrani, i també a la resta de l’Estat, Andorra i al Brasil. Amb més de 1.400 accionistes i una plantilla mitjana de 2.500 treballadors, dona servei a uns 40.000 clients. El grup Serhs gestiona dos hotels a Escaldes-Engordany, el Cosmos i l'Spa Termes Carlemany.

El 1985, Bagó va tornar a ser escollit president de la companyia, que el 1987 va passar a ser societat anònima. Deu anys abans, havia fundat també el Gremi d’Hostaleria del Maresme, entitat que també va presidir, com el comitè executiu de la Federació Nacional d’Hostalatge. Al llarg de la seva trajectòria política i professional, Ramon Bagó també va ser director general de Turisme entre els anys 1980 i 1984, mentre que l’any 1987 va ser nomenat president del Consorci Hospitalari de Catalunya i el 2001 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

Anys més tard, el 2013, va haver de comparèixer davant la Comissió d’Investigació sobre la Gestió en l’Àmbit Sanitari del Parlament de Catalunya, acusat d’irregularitats en la contractació del grup Serhs per part d’hospitals públics catalans. Concretament, es fixava en la licitació d'un servei de restauració, obres de remodelació a les cuines i equipaments que va ser adjudicat a Serhs per 7,7 milions d'euros.

Notícies relacionades