Cartell de la jornada francoandorrana sobre energia. (Foto: ANA)
Consum

Debat sobre l'eficiència energètica en una jornada francoandorrana

Tindrà lloc el 17 d'abril a Andorra la Vella

El divendres 17 d'abril tindrà lloc a l'Arthotel d'Andorra la Vella una jornada francoandorrana d'intercanvi en matèria d'energia on hi haurà la possibilitat d'establir diferents contactes empresarials. La jornada comptarà amb la participació, entre d'altres, del cap de Govern, Toni Martí; de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó, i de la directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler. Es debatrà al voltant dels territoris sostenibles, de l'eficiència energètica, autoconsum i edificació, i de l'ètica, capacitació i qualitat en les actuacions energètiques.

L'eficiència energètica és la relació entre la quantitat d'energia consumida i els productes i serveis finals obtinguts. Es pot millorar mitjançant la implantació de diverses mesures i la inversió a nivell tecnològic, de gestió i d'hàbits de consum en la societat. Un aparell, procés o instal·lació és energèticament eficient quan consumeix una quantitat inferior a la mitjana de l’energia per a realitzar una activitat. Una persona, servei o producte eficient compromès amb el medi ambient, a més de necessitar menys energia per a realitzar el mateix esforç, també busca abastir-se, sinó per complet, amb la major quantitat possible d’energies renovables (també anomenades energies alternatives). Si necessites més informació al respecte, et recordem el nostre article sobre energies alternatives.

L’eficiència energètica busca protegir el medi ambient reduint la intensitat energètica i habituant l’usuari a consumir el que és necessari, i no més. Les emissions de CO2 que enviem a l’atmosfera són cada cop més i, per aquest motiu, l’eficiència energètica s’ha convertit en una forma de cuidar el planeta ja que, no només està a fer servir electrodomèstics que consumeixin menys, sinó en el fet que siguem nosaltres qui consumim menys i de forma més “verda”.