L'aeroport de Lleida Alguaire. (Foto: Generalitat de Catalunya)
Turisme

Temporada de rècord a l'aeroport de Lleida Alguaire amb 26.063 passatgers

És un increment del 42% respecte a l'hivern anterior i la majoria han vingut a esquiar a Andorra

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha tancat la temporada d'hivern amb un rècord de passatgers amb 26.063, cosa que suposa un increment del 42% respecte al mateix període del 2016-2017, segons ha informat aquest diumenge el departament de Territori i Sosteniblitat de la Generalitat de Catalunya.

Els vols hivernals van començar l'any 2011. El dia de més trànsit aeri va ser el 18 de febrer amb 2.235 passatgers, amb nou vols del turoperadors Neilson, dos de Quality Travel i el setmanal a Palma de Mallorca d'Air Nostrum.

Gran part dels passatgers han estat esquiadors que han vingut a Andorra. Aquesta temporada ha debutat Quality Travel, que ha operat fins el 25 de març. El seu representant Ulf Ötsmark ha explicat que el turista suec cada cop té més predilecció per Andorra. Els motius, segons Ötsmark, són bàsicament la bona meteorologia i la possibilitat de gaudir d'àmplies extensions de superfície esquiable. Aquests vols es mantindran la temporada vinent. La Generalitat, per la seva banda, ja ha confirmat que al desembre s'ampliaran les destinacions al Regne Unit.