Google ha estat acusat d'utilitzar dades personals dels infants amb finalitats publicitàries. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Youtube i Google, acusats d'utilitzar dades amb fins publicitaris per als infants

Diverses associacions dels Estats Units han posat una denúncia al regulador de comerç

Diverses associacions nord-americanes han acusat aquest dilluns YouTube i Google d'utilitzar dades personals d'infants amb l'objectiu de fer campanyes publicitàries. Les 23 associacions consideren que són unes pràctiques il·legals i han posat una denúncia al regulador americà de comerç, la FTC.

La denúncia afirma que Google recull les dades de menors de 13 anys, especialment sobre el lloc des d'on es connecten i dels números dels telèfons mòbils. "Google agafa les informacions sense informar-ne abans els pares i les utilitza per poder focalitzar millor els missatges publicitàris", ha explicat Josh Golin, un portaveu d'una de les associacions a l'agència France Presse. Golin creu que Google fa beneficis gegants amb la publicitat per a infants i ha de respectar la llei sobre la protecció de la vida privada dels nenes a Internet.

Contactat per l'agència France Presse, un portaveu de Google ha indicat que l'empresa encara no tenia constància de la denúncia, però que "protegir els infants i les seves famílies és una prioritat".