Aparador d'una immobiliària amb l'oferta de pisos en venda. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Habitaclia detecta canvis a les hipoteques davant una eventual pujada de l'Euríbor

Segons les previsions, l'índex podria tancar el 2018 a l'alça

Habitaclia ha detectat canvis en les hipoteques davant una eventual pujada de l'Euríbor, un índex que, segons les previsions de Bankinter, podria tancar aquest 2018 cotitzant a l'alça, ha informat el portal en un comunicat aquest dijous. Així, Helpmycash.com ha traslladat a Habitaclia que algunes entitats ja comencen a adaptar les condicions dels seus préstecs hipotecaris a aquest hipotètic escenari, tant els de tipus variable com els d'interès fix.

En les hipoteques variables, alguns bancs han decidit reduir els diferencials, que és la part que se suma al valor de l'euríbor per determinar l'interès aplicat. La majoria de les hipoteques a tipus variable tenen un període inicial d'un o dos anys durant el qual s'aplica un interès fix, per la qual cosa als bancs no els afectaria la reducció dels diferencials almenys fins a l'any vinent, quan s'espera que l'Euríbor ja cotitzi en positiu.

Un altre dels indicadors del qual els bancs esperen una pujada de l'Euríbor és el lleuger encariment de les hipoteques a tipus fix, ja que en el que va d'any la banca ha incrementat l'interès d'alguns d'aquests productes, si bé en la majoria dels casos encara es troba per sota del 3%.