Un dels avions de la companyia aèria Vueling. (Foto: Vueling)
Empresa

Els pilots de Vueling convoquen vaga per als dies 25 i 26 d'abril i 3 i 4 de maig

Al·leguen reiterats incompliments per part de l'aerolínia

La secció sindical de Vueling del sindicat Sepla ha convocat aturades de 24 hores per als propers dies 25 i 26 d'abril i 3 i 4 de maig pels "reiterats incompliments" per part de l'aerolínia. Sepla ha indicat que aquests incompliments es refereixen a diversos articles del conveni col·lectiu de pilots i als acords que regulen les bases a l'estranger.

Segons el sindicat, la intenció de la companyia aèria de créixer a través d'aquestes bases "pot posar en risc els drets laborals i els llocs de treball dels pilots de Vueling a Espanya".

El sindicat, que ha declinat aprofundir més en els motius de la vaga a l'espera d'una roda de premsa que se celebrarà aquest divendres a Madrid, ha assegurat que ha presentat el matí d'aquest dijous la convocatòria oficial davant els organismes competents.

Fonts de Vueling han explicat que encara no han rebut cap document oficial sobre la convocatòria dels dies de vaga, la qual cosa els impedeix treballar en els serveis mínims: "La nostra prioritat més evident són els passatgers i afectar-los en la menor mesura possible".

"Portem diversos mesos negociant i desafortunadament no s'ha arribat a cap acord. Tenim el màxim respecte al dret de vaga, però lamentem arribar a aquesta situació", han assegurat.