Dijous 25 d'abril de 2024
|
21:02 H
Imatge anunciadora de la jornada de dimarts.
Imatge anunciadora de la jornada de dimarts. (Foto: ANA)
Innovació

La tecnologia 'Blockchain' avalua el seu potencial a Andorra

Andorra la Vella

La tecnologia 'Blockchain' s’està convertint en la plataforma capdavantera i el principal motor de la transformació de l’economia i de la societat actuals. Amb l’objectiu de posar al dia quin és el seu moment a Andorra, BTC Assessors organitza el dimarts 17 d'abril al Centre de congressos d'Andorra la Vella (19 hores) la jornada monogràfica ‘Aplicacions de la tecnologia 'Blockchain' a Andorra, avui’ a través de la qual es pretén donar a conèixer el seu grau de penetració al Principat, així com els projectes que s’estan treballant actualment i que podrien situar Andorra en una posició capdavantera en la construcció d’aquest nou ecosistema de futur.

La jornada s'iniciarà amb una conferència a càrrec de Ricard Gutiérrez, de BTC assessors, sobre la tecnologia 'Blockchain', que és i com es pot aplicar. 'Blockchain' (cadena de blocs, en anglès), és una base de dades distribuïda, formada per cadenes de blocs dissenyades per evitar-ne la modificació un cop que una dada ha estat publicada; emprant un segellat de temps confiable i enllaçant amb un bloc anterior. Gutiérrez explica que "no tot són criptomonedes i que al darrera hi ha una tecnologia amb múltiples aplicacions". L'assessor internacional en 'Blockchain', Alejandro Palomar, parlarà de l'impacte econòmic d'una tecnologia que un dels esculls que ha hagut de superar ha estat l'aspecte legal. Per això Joaquím Matinero, del bufet d'advocats Roca Junyent, oferirà una ponència sobre 'la regulació legal de la tecnologia Blockchain'. Assessora a empreses del sector Fintech i ha estat col·laborador de 'Blockchain Space', el primer programa d’acceleració de processos 'Blockchain' a Espanya.

Durant l'acte també es presentaran diversos projectes com el 'Thunder Wallet' a càrrec de David Lozano, l''One node, one click' amb Carlos Cebrecos, i la identitat digital, l'optimització de processos en el sector públic i privat i la sanitat, amb Joel López. El 'Thunder Wallet', explica Ricard Gutiérrez, "és un projecte molt novedós" així com l' 'One node, one click', que "serveix per verificar que tota la informació sigui correcta".

La jornada arriba en un moment en què algunes entitats bancàries aposten per aquesta tecnologia. Així, el banc Santander posa en marxa en quatre països, entre ells Espanya, un servei de transferències internacionals que utilitza una tecnologia basada en la 'Blockchain'. Concretament, aquest servei fa servir xCurrent, una tecnologia basada en registres comptables compartits propietat de Ripple, companyia californiana en què Santander va invertir 200 milions de dòlars (162.130.000 euros) el 2015 a través del seu fons de capital emprenedor, InnoVentures. El servei, anomenat 'Santander One Pay FX', es troba ja disponible, a més d'Espanya, al Regne Unit, Brasil i Polònia i el seu llançament en més països està previst per als propers mesos. "Els bancs s'han donat compte que el canvi és real i que no poden anar en contra d'aquesta tecnologia", opina Gutiérrez.

Després de les ponències tindrà lloc un 'networking' on els assistents podran intercanviar experiències.

Notícies relacionades