Un avió s'enlaira a l'aeroport del Prat. (Foto: AENA)
Turisme

Els controladors de l'aeroport del Prat faran vaga aquest estiu

Les aturades començaran a partir del 20 de juny

Els controladors del Centre de Control de Barcelona han aprovat aquest divendres en assemblea anar a la vaga per escassetat d'efectius a partir del 20 de juny. Fonts del sindicat Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), majoritari en aquesta instal·lació, han explicat que un 85% de la plantilla del centre, en el qual treballen uns 300 efectius, ha donat suport a l'opció de fer vaga.

El col·lectiu encara no ha fixat les dates concretes de les aturades, però seran de 24 hores i tindran lloc a partir del 20 de juny, en plena temporada turística d'estiu. La torre de control no farà vaga, només el centre, i afectarà a tot l'arc mediterrani, ja que des d'aquestes instal·lacions es gestiona el trànsit amb Llevant i les Illes Balears.

Els controladors ja van advertir la setmana passada d'un estiu de "col·lapse" a l'aeroport de Barcelona davant l'escassetat de plantilla i malgrat les convocatòries d'Enaire (gestor espanyol de navegació aèria) per contractar nous professionals: "Els controladors necessiten un període per habilitar-se i no estaran disponibles per a aquesta temporada", ha assegurat l'USCA. Les mateixes fonts han explicat que el col·lectiu està realitzant torns extraordinaris, de manera que si l'habitual és que treballin cinc dies i descansin tres, la seqüència actual és de sis jornades laborals i dues de descans per la falta de personal.