El president de Banc Sabadell, Josep Oliu. (Foto: Banc Sabadell)
Sector financer

Banc Sabadell culmina la integració tecnològica de l'entitat britànica TSB

Ha posat en marxa la nova plataforma 'Proteo4UK', clau en el seu procés d'internacionalització

Banc Sabadell ha culminat "amb èxit" la integració tecnològica del banc britànic TSB amb la posada en marxa de la nova plataforma 'Proteo4UK', ha informat l'entitat aquest dilluns en un comunicat. El banc presidit per Josep Oliu ha indicat que aquest pas suposa "una nova fita" en la història del grup, especialment en el seu procés d'internacionalització, i es converteix a més en el primer projecte de desenvolupament d'una nova plataforma des de zero i migració a gran escala fora d'Espanya. "La nova plataforma 'Proteo4UK' és un excel·lent punt de partida per al creixement orgànic del negoci i millora de l'eficiència de TSB", ha assenyalat Oliu, que ha posat l'accent que, amb aquesta operació de migració, Banc Sabadell demostra la seva capacitat de gestió tecnològica no només en integracions nacionals sinó també internacionals.

Ha indicat que més de 5,4 milions de clients s'integren a partir d'ara en la nova plataforma, que permetrà al banc "créixer en un mercat tan madur i altament competitiu com el Regne Unit". Segons els càlculs de Banc Sabadell, les sinergies totals conseqüència de la migració s'estimen en uns 160 milions de lliures anuals. L'entitat ha ressaltat que la nova plataforma aporta major simplicitat operacional, que per exemple permet una significativa reducció dels temps en els principals processos de negoci i operatius.

D'altra banda, genera noves oportunitats com el llançament del negoci de pimes, una superior experiència d'usuari gràcies a la digitalització i un homogeni desplegament omnicanal de productes i serveis. Oliu va avançar en un esmorzar amb periodistes la setmana passada que la integració tecnològica de TSB entraria en funcionament aquest dilluns, culminant més de dos anys de treball. Va explicar que, fins ara, TSB era depenent de Lloyd's, "tant en model d'organització com en sistema informàtic", i que d'ara endavant en serà independent. L'entitat d'origen català va adquirir el banc britànic el 2015, i Oliu va detallar que preveuen que contribueixi al compte de resultats en un 20% del total de l'Ebitda.