Seu central d'Andbank Espanya. (Foto: Andbank Espanya)
Sector financer

El suport a la infància, clau en la responsabilitat social corporativa d'Andbank Espanya

La lluita contra el càncer infantil és una de les prioritats de l'entitat bancària

Andbank Espanya ha apostat per l'ajuda a la infància com una de les línies de Responsabilitat Social Corporativa que com a empresa desenvolupa per revertir a la societat part del que d'ella rebem. I amb aquesta intenció en els últims anys ha participat en projectes amb companys de viatge com l'hospital pediàtric Sant Joan de Déu, Criscancer, Save the Children, Cooperació Internacional o Fundació Caixa Castelló, per esmentar-ne només alguns, per sumar-se a l'esforç d'altres tants de contribuir a una vida millor per als nens.

Aquest any han estat socis fundadors en un projecte innovador, necessari i il·lusionant: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, ​​el centre oncològic infantil més gran d'Europa; un nou centre impulsat per l'hospital Sant Joan de Déu per lluitar amb l'última tecnologia contra el càncer infantil, un projecte que es va donar a conèixer a través de la campanya #ParaLosValientes.

La investigació per acabar amb el càncer infantil és també l'objectiu de 'Cris contra el càncer', organització privada que fomenta i finança projectes d'investigació per al tractament i cura del càncer.  Andbank dona suport en diverses accions destinades a aconseguir fons per a la Unitat de Teràpies Avançades per al càncer infantil, la principal causa de mort entre els nens a Espanya. Aquesta unitat, que actualment s'està construint a l'Hospital La Paz de Madrid, pretén aconseguir avenços en el tractament dels càncers en nens, així com teràpies infantils més personalitzades i efectives. Sopars benèfics o tornejos de golf amb un 'forat solidari' són algunes de les vies que utilitzen per recaptar fons amb aquest objectiu, a més del suport en la difusió de la seva activitat per motivar a noves adhesions pel que consideren que és una gran causa.

L'educació i la cura de la infància són vitals per al desenvolupament dels nens i els resultats que amb ells s'obtenen són molt satisfactoris, com es va poder comprovar a València on van col·laborar al costat de Save the Children en un programa lúdic i de suport escolar per a infants en risc de pobresa i exclusió social. O el projecte d'itineraris naturals que desenvolupen al costat de la Fundació Caixa Castelló al Barranc dels Horts amb l'objectiu de sensibilitzar l'alumnat sobre la importància de preservar el medi, promoure actituds responsables i respectuoses amb l'entorn, i la participació activa en la seva conservació .