Seu central de Crèdit Andorrà, a Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Crèdit Andorrà s'expandeix en les assegurances i s'uneix amb Assegur

L'entitat bancària ja controla el 40% de l'accionariat d'una altra companyia del sector

Crèdit Andorrà continua el seu creixement en el sector de les assegurances. Després d'adquirir el 40% de l'accionariat de la Financera d'Assegurances, la companyia fundada l'any 1968 per Emili Grau Tor, ara ha entrat a Assegur. I ho ha fet aconseguint el 50% de les accions. El 25% comprat per la Financera i l'altre 25% directament per l'entitat bancària mitjançant Actiu Assegurances. Aquest és el primer moviment important de Crèdit Andorra després dels canvis que hi hagut en el consell d'administració, el nomenament de Xavier Cornella com a conseller executiu i a l'espera de l'aprovació de la nova llei que ha de regular el sector assegurador.

Assegur, administrada per Christian Pérez, és una de les companyies asseguradores líders en el mercat andorrà, amb més de 20 anys d’experiència en el sector assegurador. Compta amb una àmplia gamma de productes que s’adapten a les necessitats dels clients (tant persones físiques com jurídiques) i es distribueixen per múltiples canals, tant tradicionals com digitals, i compta amb una plantilla de 30 treballadors.

Crèdit Andorrà, per la seva banda, va crear l'any 1996 la seva divisió d'assegurances, que és la companyia líder del mercat assegurador andorrà. La divisio s'estructura en tres categories: Crèdit Assegurances, Vincles i Holding ERM. Crèdit Assegurances ofereix una àmplia gamma de productes de vida risc i diferents modalitats d’estalvi en l’àmbit nacional a través de la xarxa d’oficines de Crèdit Andorrà.

Vincles actua com una consultoria actuarial en el mercat andorrà. A banda de l’assessorament actuarial, dissenya, implanta i gestiona plans de previsió. Finalment, Holding ERM ofereix una gerència integral de riscos en el mercat espanyol. Identifiquen, avaluen i tracten els riscos amb l’objectiu de protegir i preservar adequadament els actius de les empreses davant de possibles contingències. El grup assegurador ha tancat l’exercici 2017 aportant un resultat de 9,7 milions d’euros a l'entitat, i a Andorra, Crèdit Assegurances ha mantingut la posició de referència en el mercat de vida. D’altra banda, la tasca duta a terme per CA Vincles Actuarial Consulting ha permès abordar amb garanties el nou marc que impulsa la Llei d’ordenació i supervisió d’assegurances i reassegurances.