Participants en una de les conferències StartUp Grind. (Foto: StartUp Grind)
Innovació

Andorra acollirà una conferència StartUp Grind

L'objectiu és donar a conèixer projectes en fase de desenvolupament per impulsar-los i crear un ecosistema emprenedor al Principat

Andorra acollirà el proper 16 de maig la primera conferència StartUp Grind, que comptarà amb ponents com Ferran Martínez i Àlex Rodríguez Bacardit de Chapter i el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. Les conferències seran emeses per 'streaming' a través de Google i tenen com a objectiu donar a conèixer projectes en fase de desenvolupament per impulsar-los i crear un ecosistema emprenedor al Principat. El fet que Andorra aculli un esdeveniment d'aquestes característiques permetrà situar el territori com una nova oportunitat per atreure projectes i ajudarà a reforçar el missatge del Principat com un país modern i obert a l'atracció de talent i de les tecnologies disruptives.

La idea d'organitzar aquesta conferència va sorgir arran de l'estada del director de Chapter, Ferran Martínez, a l'Startup Grind Global Conference de San Francisco (Estats Units), que ha comptat amb la participació de 7.000 emprenedors i més de 50 patrocinadors que han escoltat les intervencions de 150 ponents que han explicat les seves experiències. Pel que fa a l'Startup Program s'han presentat 50 'startups' escollides entre més de 1.500, que han exposat davant de grans empresaris, com el fundador de Tesla, el de Fitbit, el conseller delegat de Google For Entrepreneurs o la responsable del Silicon Valley Bank.