Cartells promocionals de la Fira d'Escapades. (Foto: Actmeet2b)
Turisme

Empreses del Pirineu participen en el Mercat d'Escapades de Barcelona

L'activitat té lloc aquest cap de setmana al passeig Lluís Companys

Divuit empreses dels Pirineus, entre elles una representació de l'Alt Urgell i la Cerdanya participen durant aquest cap de setmana en el Mercat d'Escapades que té lloc al passeig Lluís Companys de Barcelona. El Mercat d'Escapades a Catalunya arriba enguany a la seva quarta edició. Es tracta d’una iniciativa que, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té la finalitat de promocionar els viatges curts de cap de setmana o de pont per descobrir diferents indrets, gaudir d’activitats a la natura i del turisme actiu o relaxar-se en un entorn natural de Catalunya.

Enguany, amb motiu de l’Any del Turisme Cultural, es vol aprofitar aquesta edició del Mercat d'Escapades per posicionar la cultura com a eix principal de la diferenciació de la destinació i, alhora, posar en valor el turisme cultural. Per aquest motiu, cal destacar la participació del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Diumenge a primera hora de la tarda hi haurà una degustació de productes gastronòmics de proximitat de la comarca de l’Alt Urgell, a càrrec de l’associació Menja’t l’Alt Urgell. Posteriorment, el Centre Cerdanya EcoResort oferirà aperitius saludables.

Yambé s’han programat diferents actuacions d’animació. Una d’aquestes actuacions portarà a fer una visita al Pallars Sobirà de la mà de l’Esperanceta, interpretada per l’actriu Noemí Busquets, membre de la nova associació cultural ArtAneu. L’Esperanceta és coneguda com la pubilla de Casa Gassia (Ecomuseu de les Valls d’Àneu).