Divendres 26 d'abril de 2024
|
00:06 H
El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, amb els alumnes i professors durant la recepció als equips de la First Lego League.
El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, amb els alumnes i professors durant la recepció als equips de la First Lego League. (Foto: Andorra Telecom)
Empresa

Recepció d'Andorra Telecom als equips de la First Lego League

Andorra la Vella

El drector general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha rebut els equips andorrans Espartans Santa Coloma, format per alumnes de 4t d’ESO de l’escola andorrana de Santa Coloma i Drophunters, format per alumnes de 4t d’ESO de l’escola Sagrada Família d’Escaldes-Engordany, guanyadors del pòster de valors en els seus respectius tornejos classificatoris de la setena edició de la First Lego League, celebrats a Lleida i Vic. Durant la trobada, Jordi Nadal ha pogut conèixer de primera mà l’experiència de les proves classificatòries catalanes, el temps  dedicat per part dels alumnes i professors per preparar el torneig andorrà, i quins han estat els aprenentatges que més valoren del torneig. Nadal també ha felicitat els alumnes pel seu bon paper.

Andorra Telecom patrocina aquest torneig, que s’emmarca dins la política de suport a les activitats relacionades amb la tecnologia i la innovació en el món acadèmic. La participació en aquest esdeveniment implica que els alumnes han de defensar el seu propi projecte científic i gestionar el seu equip de treball, processos d’aprenentatge que els ajudaran quan surtin de l’escola, tant a la universitat com a la seva vida laboral. First Lego League és una fundació americana que vol incentivar les vocacions científiques mitjançant aquest torneig, en el qual es fan servir exclusivament robots de la marca Lego.

Un altre dels punts cabdals de la jornada és aprendre a cooperar amb els companys per arribar a trobar una solució a problemes reals. Aprofitar-se de la tecnologia com una eina per treballar en la gestió de l'aigua, que ha estat el tema de l'edició d'enguany. A la jornada no hi van faltar les competicions de robots de Lego, un dels atractius centrals pels joves participants, on l'objectiu és aconseguir programar aquests robots perquè segueixin ordres concretes en el menor temps possible.

Notícies relacionades