David Julian durant la seva xerrada al Centre de Formació Professional. (Foto: Andorra Telecom)
Empresa

Andorra Telecom explica als joves del programa Focus com navegar per Internet de forma segura

Xerrada de l'expert en seguretat David Julian al Centre de Formació Professional d'Aixovall

L'expert en seguretat d'Andorra Telecom, David Julian, ha donat consells als joves que formen part del programa Focus i del Cos de Voluntaris de la Natura (CVN) per navegar per Internet de forma segura i ajudar-los a fer de la seva vocació una professió. Julian ja va oferir el mes passat una xerrada, a la seu d'Andorra Telecom, als joves de l'associació 'Fent camí' de l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) per parlar de la privacitat, la seguretat dins de les xarxes socials, els protocols 'https', així com quines mesures de prevenció cal prendre a l'hora de navegar per Internet, navegadors més segurs, a més de com afrontar els delictes virtuals, què fer en cas de patir un delicte, què és el 'grooming' o el ciberassetjament, o què és el 'pishing'.

Aquesta setmana, David Julian ha explicat la navegació segura per Internet als joves del programa Focus 16 20 i del Cos de Voluntaris de la Natura al Centre de Formació Professional de Sant Julià de Lòria. El Focus 16 20 va adreçat a donar resposta als joves que han acabat l’ensenyament obligatori i no han obtingut una certificació que els permeti continuar la seva formació acadèmica i que, d’altra banda, no aconsegueixen una inserció satisfactòria al món laboral.

El pla proporciona una estructura formativa diversificada i professionalitzadora que fomenti l’ocupabilitat i la integració de joves en risc d’exclusió social. A més, estableix un marc formatiu de referència per a d’altres iniciatives de foment de l’ocupabilitat entre joves actius d’Andorra. Dins del Focus 16 20 hi ha, des de l'any passat, el Cos de Voluntaris de la Natura, que és una iniciativa del comú de la Masana.  Aquesta parròquia té la massa forestal més gran del país i per això vol fomentar la professió que permeti mantenir, cuidar i netejar els boscos.