Raül Rodríguez (Banc Sabadell) i Josep Lluís Sanfeliu (Asabys Partners). (Foto: Banc Sabadell)
Sector financer

El Banc Sabadell i Asabys Partners creen un fons de capital risc per al sector de la salut

Té previst dur a terme inversions en les primeres etapes de projectes de camps com la biotecnologia, la tecnologia mèdica i la salut digital, i col·laborarà amb centres d'investigació i hospitals

El Banc Sabadell i la gestora Asabys Partners han creat un fons de capital risc per promoure la innovació en el sector de la salut, que aspira a assolir els 60 milions d'euros. En un comunicat aquest divendres, l'entitat bancària ha explicat que el fons té previst dur a terme inversions en les primeres etapes de projectes de camps com la biotecnologia, la tecnologia mèdica i la salut digital, i col·laborarà amb centres d'investigació i hospitals.

Està previst que el fons se centri en companyies espanyoles, però també en d'altres que procedeixin del Regne Unit, i pot comprometre sis milions d'euros per empresa. "Espanya és en l'actualitat un referent en investigació a l'àrea de ciències de la vida, i existeix un gran nombre de projectes en etapes inicials. Aquest projecte s'engega, per tant, amb la finalitat d'atendre aquesta oportunitat, i davant de l'escassetat d'inversors especialitzats privats en aquestes etapes", ha informat el banc.

El directiu de Banc Sabadell Raúl Rodríguez ha ressaltat que aquest acord aposta per "un sector emergent que està consolidant el seu creixement i contribució en l'economia", així com una oportunitat de desenvolupar productes empresarials que ha assenyalat que tenen un rendiment potencial i un elevat impacte social i financer.