Envasos de la beguda que ha estat retirada dels supermercats Mercadona. (Foto: Mercadona)
Empresa

Mercadona retira un lot de beguda de soja per tenir traces de proteïna de llet

Es comercialitzava amb el segell 'sense lactosa'

Mercadona ha anunciat aquest dimarts la retirada dels seus supermercats d'un lot d'una beguda de soja amb gust de fruita de la seva marca pròpia que es venia amb el segell 'sense lactosa', per contenir traces de proteïna de llet de vaca. Així ho ha informat la companyia en un comunicat, en què ha precisat que el producte "és totalment segur per a aquelles persones que no tenen al·lèrgia" a la lactosa.

La beguda és fabricada per a Mercadona pel grup García Carrión, que li proveeix de diverses referències de suc per la seva marca Hacendado. El producte afectat és la beguda de soja amb gust de maduixa i plàtan, de la marca Hacendado, que es ven en un 'pack' de tres envasos de 330 mil·lilitres, i el lot retirat és el L-D068DA, amb data de caducitat del 3 de setembre de 2018. L'empresa de distribució ha explicat que ha estat el fabricant el que li ha comunicat la necessitat de retirar el lot, pel qual s'ha actuat en coordinació amb les autoritats sanitàries del País Valencià.

García Carrión i Mercadona han posat a disposició dels seus clients dos telèfons d'atenció i els permetran tornar el producte i rebre l'import en qualsevol supermercat de la cadena. Des de García Carrión -propietari de la marca Don Simón i d'origen murcià- han destacat que treballen en el sector des de 1890 "garantint la qualitat i la seguretat alimentària", de manera que demanen "disculpes" als consumidors.