Dissabte 27 d'abril de 2024
|
00:47 H
Un usuari paga amb una targeta Visa.
Un usuari paga amb una targeta Visa. (Foto: VISA)
Empresa

Problemes per pagar amb Visa a Europa

Andorra la Vella

El sistema de pagaments de les targetes Visa, de crèdit i de dèbit i d'àmbit mundial, ha caigut aquest divendres la tarda a diversos països del continent europeu, segons han informat alguns mitjans britànics, com Sky News i el diari The Guardian. El servei de la companyia, d'origen nord-americà, ha patit una interrupció. L'empresa, segons el rotatiu, ha confirmat que el sistema ha caigut i que n'està investigant les causes.

Encara que els motius de la caiguda del sistema a Europa no són clars, moltes persones han recorregut a la xarxa social Twitter per explicar que els pagaments amb aquestes targetes no s'estan acceptant en algunes botigues o gasolineres. A Andorra es té constància de talls intermitents en alguns establiments però sense problemes greus. Hi ha clients de Mastercard, que no tenen cap mena d'afectació. A més a Andorra els terminals de pagament de les botigues utilitzen una tecnologia que no és de Visa, sinó d'una altre empresa, anomenada Redsys (utilitzada per totes les entitats bancàries andorranes).

A l'estat espanyol, la Guàrdia Civil ha publicat una piulada en la qual explica que la companyia ha caigut al continent i tranquil·litza els clients: "Tranquil, si no pots pagar no has patit cap robatori ni pirateria. #Visa pateix una caiguda a Europa que impedeix processar pagaments amb les seves targetes", ha escrit el cos policial.

La pròpia companyia ha emès un comunicat a Twitter abans de la set de la tarda dient que hi ha un problema a la xarxa que provoca que moltes transaccions no es puguin efectuar ara amb la targeta de crèdit. El problema és a gran part d’Europa però no afecta tothom i el sistema falla de manera intermitent.

L'origen del problema està en la integració informàtica entre dues empreses de Visa. Fa dos anys, Visa Inc (la matriu del grup) va comprar Visa Europe. En aquests casos, igual que quan un banc en compra un altre, la part més delicada és fusionar els dos sistemes informàtics. Doncs bé, els problemes derivats d'aquesta integració han provocat les interrupcions en els pagaments d'aquest divendres. La companyia no va explicar quan es resoldrà la situació.

Notícies relacionades