Motos de neu de Roc Roi a Grau Roig. (Foto: Roc Roi)
Empresa

Roc Roi planeja expandir-se a dotze països

Actualment té activitats a Andorra i a Catalunya però vol arribar als cinc continents

El grup Roc Roi, empresa matriu de diverses societats destinades a l’explotació d’esports d’aventura de muntanya i de mar treballa en un  pla d’expansió per obrir franquícies en una desena de països dels cinc continents. Estan molt avançades les gestions amb els Estats Units, França, Singapur, Austràlia, Nova Zelanda i el Senegal. La idea seria desenvolupar esports d’aventura de muntanya o de mar en funció de les característiques de cada país. Roc Roi vol obrir aquestes franquícies per prestar serveis, entre d'altres, de ràfting, descensos de barrancs, caiac, hidrotrineu, organització de trescs, raquetes i motos de neu, múixing, 'paintball', vela, catamarà, surf de vela o 'big sup'.

L’empresa Roc Roi, que va tenir una facturació de 2,5 milions l’any passat i que caldria augmentar en un milió més si s’hi sumen altres societats del grup com la distribució i fabricació de material esportiu, té la principal base d’operacions a Llavorsí durant la temporada de primavera i estiu. També disposa d’un centre de més de 200 metres quadrats a la platja Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, amb tot un ventall d’activitats típiques d’estiu. Andorra és el tercer indret d’activitat, des que el 2002 es va signar un acord amb la família Viladomat, del domini de Grandvalira.

Allà es poden practicar diverses activitats de neu i de muntanya. El centre d’activitats se situa a la zona de Grau Roig, al sector de Cubil, on es troba l'edifici d’atenció al client i de serveis en què s’oferixen una desena d’activitats com les raquetes de neu, motos de neu, múixing, vols amb helicòpter o construcció d’iglús. El que més destaca són les activitats nocturnes, que es poden combinar amb diferents restaurants gastronòmics de la mateixa estació. Roc Roi també va estar vinculat al projecte de ràfting a Sant Julià de Lòria. El quart centre d'activitat de l'empresa està ubicat al llac de la Torrassa a la Guingueta d’Àneu. El grup dona feina a 55 treballadors però en moment puntuals en pot arribar a tenir 250.