Divendres 26 d'abril de 2024
|
00:05 H
Emprenedors de BTC i conferenciants, en una recent jornada sobre 'blockchain'.
Emprenedors de BTC i conferenciants, en una recent jornada sobre 'blockchain'. (Foto: BTC)
Empresa

BTC Assessors crea el primer 'node' de la xarxa bitcoin que opera a Andorra

Andorra la Vella

Andorra ja forma part activa de l’ecosistema bitcoin arran de la creació i implementació del primer 'node' complet que opera al país. Es tracta d’una iniciativa altruista de l’empresa BTC Assessors, especialitzada en disseny i implementació de projectes de tecnología 'blockchain' (cadena de  blocs). Per entendre el concepte de 'nodes' ens referim a un programari ('software') que permet interactuar amb la xarxa P2P (d’usuari a d’usuari) de bitcoin, al sí de la qual cada 'node' s'encarrega de mantenir una còpia de la 'blockchain' en una mena de gran llibre de comptes distribuït. Cada 'node' s'encarrega de comprovar que tota nova informació afegida a la 'blockchain' sigui vàlida, a més de replicar i registrar aquesta nova informació prèviament validada per tota la xarxa.

BTC Assessors ha centrat els seus esforços, des del seu naixement, en assessorar institucions i empreses per a l’optimització de recursos aplicant la tecnologia 'Blockchain' però, principalment, ha centrat els seus esforços en esdevenir plataforma per al desenvolupament de projectes que transformin els processos empresarials.

En aquest context s’emmarca aquest primer projecte que permetrà Andorra aportar el seu granet de sorra en el suport de tota una nova generació de tecnologies basades en la descentralització, que prometen canviar el nostre dia a dia. El bitcoin és la xarxa de càlcul descentralitzada més potent del món, amb milions d'ordinadors oferint el seu potencial de còmput i col·laborant en la tasca de registrar les dades generades mitjançant un mecanisme de consens distribuït. Aquesta xarxa, que opera des de l’any 2009, registra ininterrompudament transferències de valor sense cap esquerda ni error de seguretat, demostrant així que totes les seves parts estan ben pensades i implementades amb una base sòlida que la converteix en sinònim de confiança i seguretat.

A Andorra funciona una comissió impulsada per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) sobre 'blockchain' i hi ha diversos emprenedors com Àlex Armengol, Marc de Diego o Ferran Martínez que hi estan treballant agrupats en subcomissions. El proper dimarts s'ha organitzat una jornada a la sala d'actes de MoraBanc on es parlarà de la regulació i l'impacte de les criptomonedes.

Notícies relacionades