L'exposició de Francesc Barberà. (Foto: Illa Carlemany)
Empresa

Illa Carlemany inicia una proposta per facilitar exposicions a artistes 'amateurs'

La primera mostra que es pot veure és la de Francesc Barberà

Sota el títol 'Per amor a l'art', illa Carlemany ha estrenat aquest dimarts la primera d'una sèrie d'exposicions d'artistes 'amateurs' del país que, durant aquest estiu, permetrà al públic gaudir de fins a quatre mostres d'art diferents.

Amb aquest objectiu, la planta baixa del centre comercial es convertirà en l'aparador artístic del projecte que neix amb la vocació de generar espais alternatius als circuits i galeries tradicionals perquè "totes aquelles persones que es dediquen a l'art per afició, sigui pintura, fotografia o escultura, puguin trencar el gel amb una primera exhibició de la seva obra i la puguin mostrar al públic". Així ho ha explicat el responsable de comunicació d'illa Carlemany, Andreu Invernon, durant l'acte que ha donat el tret de sortida al projecte.

L'artista protagonista de la primera de les quatre exposicions previstes és Francesc Barberà que porta una quinzena d'obres vinculades al seu darrer projecte artístic: maquetes en vitrina fetes 'pedra a pedra' – tal com indica el nom de l'exposició- que reprodueixen de manera artesanal els monuments més emblemàtics del romànic a Andorra com l'església de Santa Coloma, la de Sant Esteve d'Andorra la Vella o el pont del Serrat.

Amb aquesta mostra, que romandrà oberta fins al 12 de juliol, el públic tindrà una nova oportunitat per admirar l'obra de Barberà, que ja es va poder veure fa dos anys al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany.

El primer contacte amb la creació artística de Francesc Barberà es remunta vint anys enrere, en qualitat d'alumne del taller de ceràmica de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella, on ja va començar a reproduir aquests monuments: primer fent-ne el dibuix a escala, fent-ne els relleus, els angles i els pendents després i, finalment, col·locant meticulosament les pedres una a una, decorant i pintant, i fidelitzant sempre al màxim el treball respecte a l'original.

Illa Carlemany va engegar aquesta iniciativa a través de les seves xarxes socials mitjançant una convocatòria oberta interpel·lant tots els artistes que ho desitgessin a presentar la seva candidatura per exposar al centre comercial. De moment, s'han rebut quinze propostes, les quals s'aniran donant a conèixer durant el mes de juliol, amb una aturada durant el mes d'agost i, posteriorment, a partir de setembre. Després de Barberà arribarà el torn de Laura S. Naudi, amb una mostra de pintura i escultura amb material reciclat.