Dijous 25 d'abril de 2024
|
22:41 H
L'aleshores ministre d'Exteriors, Gilbert Saboya amb Paulo Portas, en aquell moment ministre d'Estat i de Negocis Estrangers de Portugal en una trobada l'any 2013.
L'aleshores ministre d'Exteriors, Gilbert Saboya amb Paulo Portas, en aquell moment ministre d'Estat i de Negocis Estrangers de Portugal en una trobada l'any 2013. (Foto: SFG)
Internacional

Un exministre portuguès lloa les reformes econòmiques d'Andorra

Andorra la Vella

L'exministre portugués, Paulo Portas lloa les reformes econòmiques d'Andorra i assegura que és un país competitiu i atractiu de cara als inversors. Portas ha publicat aquest dimecres un article al diari digital espanyol 'elEconomista'. Escriu que "en pocs anys, el marc jurídic andorrà ha canviat d'una manera seriosa de color i els mercats i inversors van reforçar la seva confiança en la plaça. Per això, quan la Unió Europea va publicar la seva famosa 'llista negra', Andorra per dret i mèrits propis no estava a la mateixa. Segons la meva opinio, el fet que encara formi part de la 'llista gris' és qüestió de temps, perquè els seus nous convenis i lleis ja estan finalitzats. L'esforç, molt saludat per Portugal ha pagat la pena. És una Andorra nova, competitiva per invertir i interessant per aplicar capitals, amb entitats bancàries ja presents en quatre continents, compromtetida amb impostos baixos (bona opció) i bones pràctiques (el millor camí).

Paulo Portas, com a ministre d'Estat i de Negocis Estrangers va ser una figura important en la negociació entre Portugal i Andorra sobre el conveni de no doble imposició.  El gener del 2013, Portas i l'aleshores titular d'Exteriors andorrà, Gilbert Saboya, van acordar intensificar els treballs preparatoris i l’intercanvi de documentació entre els respectius marcs fiscals en vistes a poder obrir el procés negociador per establir un conveni per evitar la doble imposició amb l’objectiu de  promoure i desenvolupar les relacions econòmiques entre els dos Estats. Aquest procés també és objecte de referència per part de Paulo Portas en el seu article.

 

Notícies relacionades