Un avió a l'aeroport d'Andorra-la Seu. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

Ferrovial gestiona el servei d'informació de vol de l'aeroport d'Andorra-la Seu

L'empresa també es fa càrrec del manteniment d'instal·lacions de comunicació, navegació i vigilància

Ferrovial ha reforçat el seu negoci de serveis aeris amb un nou contracte a través de la seva filial FerroNATS. Segons informa elEconomista.com, la companyia que presideix Rafael del Pino ha començat a gestionar el servei d'informació de vol d'aeròdrom (AFIS) i de manteniment d'instal·lacions CNS (comunicació, navegació i vigilància) de l'aeroport d'Andorra-la Seu, operat per Aeroports de Catalunya.

FerroNATS presta serveis ja en dotze aeroports des del seu naixement el 2011 com a resultat de l'aliança de Ferrovial Serveis i NATS, proveïdor de serveis de navegació aèria líder al Regne Unit. En els propers mesos s'ampliarà aquesta xifra a tretze quan començarà a prestar servei en l'aeroport internacional de la Regió de Múrcia, de la xarxa d'Aena, on la companyia realitzarà la tasca de control aeri d'aeròdrom, que abasta la fase final de descens i la inicial d'enlairament, així com el moviment de les aeronaus en terra.

Actualment, aquest aeroport està dissenyat per processar un tràfic anual de fins a cinc milions de passatgers. El balanç del primer semestre de 2018 llança dades molt positives per FerroNATS. Durant aquest període, el proveïdor de serveis de navegació aèria ha començat a prestar serveis en tres aeroports. En concret, al mes d'abril la companyia va començar a proveir l'aeroport de Còrdova, dependent d'Aena, del servei d'informació de vol d'aeròdrom (AFIS), que llança informació de les aeronaus, els vehicles i les persones que puguin estar en l'àrea de maniobres. A això cal sumar la recent gestió de les torres de control dels aeroports de Lleida-Alguaire, on proporciona dades sobre la meteorologia, l'estat de les radioajudes o la presència d'avions, vehicles o altres obstacles en terra. I ara suma el d'Andorra-la Seu.