Divendres 26 d'abril de 2024
|
22:43 H
La seu central d'Andorra Telecom.
La seu central d'Andorra Telecom. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Disminueixen les trucades mentre augmenta el consum de dades d’internet mòbil

Andorra la Vella

En els últims dotze mesos, els abonaments per servei de telefonia fixa registren una variació negativa del 0,4% respecte al mateix període de l'any passat, mentre que la telefonia mòbil augmenta un 5,8%. Alhora, l'internet de banda ampla també ho fa amb una variació positiva del 5,3%. El departament d'Estadística ha presentat aquest dilluns l'anàlisi sobre telecomunicacions del mes de juny i el document mostra que enguany les variacions respecte al mateix mes de l'any passat segueixen un patró idèntic, en excepció de la telefonia fixa, que augmenta un 0,7%. La telefonia mòbil i l'internet de banda ampla augmenten en un 4,5% i un 4,6% respectivament.

El gran canvi de conducta s'ha vist en el tràfic telefònic sense internet i l'ús del tràfic de GB d'internet. Mentre aquest mes de juny s'ha registrat un total de 15,75 milions de minuts trucats, fa un any eren 16,32 milions, un 3,5% menys. En canvi, pel que fa al tràfic per internet en GB, el mes de juny d'enguany ha registrat un augment del 45,7% respecte al del 2017. El tràfic internacional representa el 70,2% del total. La gran xifra, però, és la variació positiva del tràfic per internet mòbil, que ha arribat al 99,4%.

Si agafem com a mesura els dotze últims mesos, el tràfic de minuts sense internet varia negativament un 0,6%, fent-se més palès aquest descens en el tràfic internacional. Per la seva banda, el tràfic internacional de dades d'internet suposa el 80,5% del total, augmentant un 65,8% respecte als dotze mesos anteriors.

Aquestes dades reflecteixen que mes a mes l'ús de la telefonia sense internet disminueix progressivament, a mesura que l'ús dels GB d'internet presenta el comportament contrari, augmentant amb xifres al voltat del 50% tant respecte al juny de l'any anterior com en els dotze mesos previs.

Notícies relacionades