La presidenta de l'Associació d'Afectats d'Autisme a Andorra (AUTEA), Inés Martí, i la directora general adjunta de Negoci Andorra, Gisela Villagordo, han signat aquest dimecres l'acord de col·laboració. (Foto: MoraBanc)
Sector financer

Autea s'incorpora al programa de la Targeta Solidària de MoraBanc

Disset ONG andorranes s'han sumat a la iniciativa, que en els darrers set anys ha recaptat 843.000 euros

L'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (Autea) s'ha incorporat a la targeta solidària de MoraBanc. L'acord l'han signat aquest dimecres la presidenta de l'associació, Inés Martí, i la directora general adjunta de Negoci Andorra de MoraBanc, Gisela Villagordo.

Els recursos que l'associació rebi de la Targeta Solidària es destinaran a l'organització de la segona edició de la Jornada sobre trastorns de l'espectre autista (TEA). La trobada estarà dirigida a professionals de la salut, l'educació i famílies amb persones amb aquest tipus de trastorn. L'objectiu és donar visibilitat al TEA, conèixer els darrers avenços en la pràctica clínica i que les persones afectades puguin compartir experiències.

Amb Autea, ja són disset les entitats que s'han adherit a la Targeta Solidària. Des que es va engegar el projecte, fa set anys, s'han recaptat 843.000 euros per a organitzacions com Càritas, Aina, Unicef, l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, l'Associació de Dones d'Andorra o el Centre d'Acolliment de la Gavernera.

Els donatius del projecte provenen de les compres que realitzen els clients de MoraBanc amb la Targeta Solidària. Per cada compra efectuada, s'aporten els cèntims que falten fins a arrodonir l'import al dècim o a l'euro. El banc dobla les seves aportacions i els arrodoniments de les compres.

La Targeta Solidària és la iniciativa amb més pes de l'entitat bancària, dins de les seves accions de suport a col·lectius amb necessitats, emmarcades en la seva política de responsabilitat empresarial. Altres campanyes que organitza el banc són la recollida de joguines en favor de Càritas o la recollida d'aliments i roba entre els seus empleats.