"/>

"/>
Dijous 02 de maig de 2024
|
00:12 H
El pla dels Espiolets a GrandValira.
El pla dels Espiolets a GrandValira. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

iTravex és la cinquena empresa europea que més ha crescut

Andorra la Vella

L'agència receptora iTravex és la cinquena empresa europea que més ha crescut segons el rànquing que ha elaborat el diari Financial Times. La llista està formada per 1.000 empreses de 31 països. iTravex ha crescut un 339% entre els anys 2013 i 2016. Aquest hivern iTravex ha portat 14.000 turistes a Andorra, el 80% dels quals han vingut per esquiar a Grandvalira.

Els visitants procedeixen principalment de Rússia, Ucraïna i Bielorússia. Aquesta temporada han començat a treballar amb els francesos i els polonesos. La gestió de l'agència és rebre el client quan arriba al destí i oferir-li tot el que pugui necessitar durant la seva estada. S'ocupa dels trasllats, les excursions, les activitats, la contractació dels hotels i en el cas del turisme de neu, dels forfets, les classes d'esquí i el lloguer del material. La quantitat mitjana que sol pagar un turista a l'agència és de 270 euros per persona, una quantitat que no inclou les compres o els àpats.

Des d'iTravex es veu amb una certa preocupació el futur de GrandValira. Fonts de l'empresa han assegurat a ANA Economia que si la marca es trenca això repercutirà en el nombre de turistes de l'antiga Unió Soviètica que vindran a esquiar al domini. Aquestes mateixes fonts han explicat que la divisió de Grandvalira pot suposar un augment dels preus. Tot i això encara confien en què es pugui arribar a un acord entre totes les parts.