Divendres 26 d'abril de 2024
|
22:53 H
Ampolles de Casa Auvinyà amb el segell de qualitat controlada del Govern.
Ampolles de Casa Auvinyà amb el segell de qualitat controlada del Govern. (Foto: Casa Auvinyà)
Empresa

Casa Auvinyà comercialitza les primeres ampolles amb el segell de qualitat controlada del Govern

Andorra la Vella

Casa Auvinyà ha posar a la venda les seves primeres ampolles amb el segell de qualitat controlada del Govern d'Andorra. Es tracta de la marca 'Imagine 2016, blanc de neu'. El celler està situat a Sant Julià de Lòria, a 1.200 metres d'altitud. La seva trajectòria dins la viticultura va començar el març de l'any 2005, quan el Govern va acceptar la proposta del celler per desenvolupar un Pla de recerca sobre el cultiu de la vinya i l'elaboració de vi al Principat d'Andorra. Els objectius de l'estudi eren: determinar les varietats de ceps adequades al tipus de sòl, la climatologia de muntanya i les particularitats de l'entorn; i elaborar vins blancs i negres amb una qualitat equivalent a la d'altres vins pertanyents a zones d'ampli reconeixement en la producció de vins.

A partir dels resultats obtinguts, el celler de Casa Auvinyà va desenvolupar el seu projecte de producció de vins de qualitat respectant les exigències del terreny. Avui, aquella proposta s'ha traduït en 5.000 ceps plantats, entre varietats blanques i negres, amb una producció de 3.000 ampolles entre els dos vins negres Evolució Pinot i Evolució Syrah i el vi Imagine blanc de neu.

El celler va obtenir un triple reconeixement en l’última edició de l’International Wine Challenge 2015, un dels concursos més prestigiosos del món vinícola. El certamen, que se celebra anualment a Londres en dues convocatòries, va distinguir els tres vins elaborats per Casa Auvinyà. Així, l’Imagine 2013 blanc de neu –elaborat amb les varietats viognier, pinot gris i albariño–, i l’Evolució Pinot Noir 2012 van ser reconeguts amb una medalla de plata cadascun, mentre que l’Evolució Syrah 2012 ha estat distingit amb una medalla Commendation Medal.