Grues al centre d'Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

L'AGIA organitza un curs per prevenir el blanqueig de diners

La Uifand demana a les immobiliàries més mesures i que detallin les sospites de possibles casos

El Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA) organitza el proper mes de setembre un curs sobre la Llei 14/2017 de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme. La formació serà impartida per l’empresa auditora Crowe. La convocatòria d'aquesta formació coincideix amb la publicació, el passat dia 1, d'una nota informativa de la Unitat d'Intel·ligència Financera d'Andorra (Uifand) destinada al sector immobiliari i en la qual els demanava més accions per prevenir possibles casos de blanqueig de capitals.

En la nota, s'indica que el sector immobiliari, en general, "no disposa d’un coneixement suficient dels seus clients". Per això, proposen la confecció d’un formulari anomenat 'Know your customer' (KYC), amb l’objectiu de centralitzar tot el coneixement que les immobiliàries tinguin dels seus clients.

Tot i que l'assistència al curs no és obligatòria, des de l'AGIA recomanen la màxima participació ja que hi ha col·legiats i empleats que no tenen prou informació sobre la nova normativa. Des de la Uifand adverteixen que "l'enfocament a nivell de cadascuna de les operacions, serveis contractats o relacions de negoci en particular dificulta disposar d’una visió global del client i del seu perfil de risc".