Models com aquests poden estar afectats per les emissions dièsel. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

El fabricant de Mercedes farà passar pel taller 700.000 vehicles a Europa per les emissions de dièsel

Afecta pràcticament totes les classes i tipus

El fabricant automobilístic alemany de Mercedes, Daimler farà passar pel taller uns 700.000 vehicles per estar equipats suposadament amb un sistema per manipular les emissions de gasos contaminants i que afecta pràcticament totes les classes i tipus, publica aquest dilluns la revista alemanya Der Spiegel. Així es desprèn d’una llista de l’Oficina Federal de Vehicles a Motor (KBA) d’Alemanya a la qual ha tingut accés el setmanari i en la qual figura un total de 24 models –alguns dels quals segueixen encara a la venda- i per als quals aquest organisme va ordenar a finals del mes passat una revisió.

Es tracta, entre d'altres, del model dièsel més petit amb motor Renault de la classe C i del C300 Hybrid amb motor Mercedes; de diversos models de la classe E –alguns d’ells de la sèrie actual– o de les variants comercialitzades com particularment ecològiques amb motor híbrid en la luxosa classe S, indica la publicació. En la classe G s’han vist afectats diversos vehicles tot terreny com l'ML, el GLE i el GLC, així com el cupé esportiu CLS i el convertible SLK.

En el segment de transport, Daimler farà revisar les furgonetes Vito, la classe V i l’esprínter. En total, Daimler ha cridat a revisió 200.000 vehicles a Alemanya i uns altres 500.000 a Europa. Un portaveu de Daimler va confirmar al setmanari que es tracta dels models enumerats pel president de Daimler, Dieter Zetsche, durant les converses mantingudes al ministeri de Transport. Va agregar que Daimler interposarà una reclamació però que alhora desenvoluparà actualitzacions del ‘software’ i informarà els clients tan aviat com estiguin aprovades.