Seu central d'Andbank a Escaldes-Engordany. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Andbank reorganitza la seva divisió de gestió d'actius

Crea una nova estructura anomenada Sigma Investment House

Andbank està reorganitzant la seva divisió de gestió d'actius. Andbank Wealth Management està traslladant la dipositària de part dels seus actius gestionats (FCPs Sigma) d'Espanya a Luxemburg, en una nova estructura que ha estat batejada com Sigma Investment House. El canvi d'estructura s'emmarca en un projecte global de l'entitat, que es realitza amb l'objectiu d'internacionalitzar encara més els seus serveis, guanyar escala i augmentar eficiència.

En aquesta línia, l’entitat va començar la migració de productes espanyols a Luxemburg al març i ja ha traspassat al voltant de 405 milions d'euros. Quan acabi el procés, la xifra arribarà a 650 milions. Els fons traspassats, que estaran accessibles per als clients internacionals de l'entitat, són la gamma Best –assessorada per Carmignac, Morgan Stanley i JP Morgan AM– i les estratègies de gestió directa de renda variable Iberia, Europa i EUA, dues de renda fixa a curt termini en euros i dòlars, dues de renda fixa global en euros i dòlars, i dos fons mixtos flexibles.

En aquesta reorganització, Luxemburg serà la plataforma des de la qual es canalitzarà la distribució de la major part dels seus fons d'inversió. “Andbank compta amb cinc gestores d'actius a Espanya, Israel, el Brasil, Luxemburg i Andorra, i el nostre objectiu és doble: primer internacionalitzar la gestió incorporant les millors pràctiques de cada país en una única plataforma a Luxemburg amb una oferta global de fons d'inversió i, segon, poder oferir totes aquestes solucions d'inversió a clients de tot el món. En el context actual té molt més sentit guanyar eficiència i escala, preservant sempre l'aposta pel talent i l'experiència dels nostres equips gestors en les diferents jurisdiccions en què estem presents", explica Carlos Pérez Parada, conseller delegat d'Andbank Wealth Management. Diversos treballadors d'Andbank ja han estat traslladats a Luxemburg per aquest nou projecte.

Segons publica el diari digital El Independiente, romandrà a Espanya el volum d'actius invertit en carteres gestionades, sicavs i fons amb un perfil més local. També continuaran gestionant a Espanya, per delegació, els fons de pensions. Andbank compta amb oficines a Espanya, els Estats Units, Mèxic, el Brasil, Israel, Luxemburg i Andorra. Andbank Wealth Management gestiona més de 1.700 milions d'euros a través de fons, sicavs, carteres d'inversió i plans de pensions, segons dades de l'entitat.