La importació de carburants ha augmentat el mes d'agost. (Foto: Arxiu ANA)
Energia

La importació de carburants augmenta un 5,5% el mes d'agost

El fuel domèstic és el que presenta una variació positiva més alta amb un 14,3%

La importació de carburants continua a l'alça, segons les dades que ha facilitat aquest dilluns el departament d'Estadística del Govern. Així, durant el mes d'agost ha estat de 17,08 milions de litres. Això representa una variació positiva respecte al mateix mes de l’any anterior del 5,5%. Aquest mes d'agost, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, tant el fuel domèstic, com la gasolina sense plom i el gasoil de locomoció, presenten variacions positives del 14,3%, 0,6% i 3,1%, respectivament.

Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 185,12 milions de litres, el que suposa una variació positiva del 3,8% respecte als 178,28 milions de litres importats durant el mateix període anterior. De gener a agost del 2018, la importació dels carburants ha estat de 124,52 milions de litres, donant una variació del 6,5% en contraposició al mateix període de l'any 2017.

La importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta una tendència a la baixa en els darrers cinc mesos, situant-se en un valor del 0,6%.