Un noment de la visita dels alumnes del Lycée Comte de Foix. (Foto: Autèntics Hotels)
Innovació

Els alumnes del Lycée entren en el món professional de l'hostaleria

La visita a un establiment forma part del conveni entre el centre educatiu i Autèntics Hotels d'Andorra

Una cinquantena d’alumnes del Lycée Comte de Foix que cursen diferents estudis relacionats amb la hosteleria han visitat aquest dijous les instal·lacions de l’Sport Hotel Hermitage & Spa, a Soldeu. Els alumnes han pogut descobrir com són les feines i tasques del dia a dia dels oficis que estan estudiant. La visita ha començat amb una presentació per part dels responsables de l’hotel, amb una explicació del funcionament de l’establiment i el paper que hi juguen els seus empleats, descobrint a l’alumnat que els treballadors d’un hotel són aquells que fan la seva feina en silenci, de manera més desaparcebuda possible perquè qui s’hi allotgi ho trobi sempre tot al seu gust i en ordre.

A continuació els estudiants han pogut recórrer l’hotel amb la mirada posada atentament a les diferents tasques dels seus treballadors de les principals àrees de l’establiment (recepció, cuina, pisos, administració, esdeveniments…) i posteriorment han pogut fer un dinar a les instal·lacions on ho fan els empleats de l’Sport Hotel Hermitage & Spa.

La visita dels alumnes s'emmarca en el conveni entre l’escola i Autèntics Hotels d’Andorra signat el mes d’abril. L'acord entre els onze hotels que formen part de l’associació hotelera i el Lycée Comte de Foix permet que els alumnes que cursen mòduls relacionats amb l’hosteleria puguin fer les pràctiques curriculars en aquests hotels. La presentació del conveni es va fer al Lycée Comte de Foix i hi van participar Francesc Camp, ministre de Turisme; Quim Torredà, director del departament de Formació Professional del Govern d’Andorra; Daniel Proviseur Raynal, director del Lycée Comte de Foix de l’Académie de Montpellier, i Cristina Canut, presidenta de l’Assocació Autèntics Hotels Andorra.

Canut va remarcar que aquest acord té per objectiu afavorir la formació, així com la inserció professional, mitjançant estades als diferents establiments hotelers de l’associació dels estudiants del Lycée que cursen el BAC Professionnel Commercialisation et Service de Restaurant (CSR), el Bac Professionnel Cuisine i el BAC Professionnel gestion Administration (GA).

Els estudiants d’aquests mòduls es beneficiaran del conveni durant un any, de manera prorrogable si tant l’escola com l’associació ho volen passat aquest període. Però els estudiants no seran els únics beneficiats per aquest acord, ja que els hotels, actualment molt mancats de personal qualificat, tindran a l’abast estudiants amb formació específica per aquests llocs de treball i podran fer les pràctiques sense moure’s del Principat.