Edifici d'Andorra Telecom a Santa Coloma. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El tràfic per Internet creix un 17,5% a l'agost

En relació al mateix mes del 2017, pugen un 4,4% els abonats a la telefonia mòbil

El tràfic per Internet ha crescut un 17,5% el mes d'agost en relació al mateix període de l'any anterior. També han augmentat en un 4,4% els abonats als serveis de telefonia mòbil (81.257). Hi ha 46.175 abonats als serveis de telefonia fixa, cosa que suposa una variació negativa del 0,8% respecte al mes d'agost del 2017.

El tràfic telefònic en minuts sense Internet, durant el mes d'agost del 2018, se situa en 13,54 milions, amb una variació negativa del 5,8% respecte al mes d'agost de l’any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 8,33 milions de minuts (61,5% del total i amb una variació negativa del 7,0%), mentre que el tràfic internacional ha estat de 5,21 milions de minuts (38,5% del total i amb una variació negativa del 3,8%).

Pels abonaments per servei amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, les variacions percentuals pel que fa a la telefonia fixa presenta un tendència estable en el darrer mes (0%). La telefonia mòbil presenta una tendència estable en els darrers dos mesos, mantenint-se en un 0,4%. Pel que fa als abonaments d’Internet de banda ampla, presenta una lleugera tendència a l'alça en el darrer mes, situant-se també en un 0,4%. Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.