L'empresa Deloitte s'encarregarà de desenvolupar el projecte IT per a l'intercanvi automàtic d'informes país per país. (Foto: Deloitte)
Empresa

El Govern adjudica a Deloitte el projecte per a l'intercanvi d'informació entre països

Permet al conjunt d’administracions conèixer en quines jurisdiccions s’està declarant major benefici per part de les empreses

El Govern ha adjudicat a l'empresa Deloitte Andorra Auditors i Assessors SL el desenvolupament del projecte IT per a l'intercanvi automàtic Country-by-Country Reporting (informació país per páis) que permet al conjunt d’administracions implicades conèixer en quines jurisdiccions s’està declarant major benefici per part de les empreses i, per tant, comprovar si coincideix amb la creació de valor que es realitzi en aquell país.

Estan obligades a facilitar aquesta informació aquelles entitats que formen part d’un grup d’empreses, independentment de la residència de cadascuna de les entitats que l’integren, l’import net de la xifra de negocis conjunt del qual en els dotze mesos anteriors a l’inici del període impositiu de referència sigui igual o superior a 750 milions d’euros.

A més, s'ha de tenir present que en els 'Masterfile' (arxiu mestre) dels grups amb una facturació que aconsegueixi els 45 milions d’euros, també hauran d’identificar-se la localització del benefici en el grup, dotant així a les diverses administracions d’informació rellevant sense haver-se establert, a priori, l’abast del seu ús. L'import de l'adjudicació és de 90.150 euros.