Un moment de l'Startup Grind d'aquest dimarts. (Foto: Niu)
Innovació

Andorra, el trampolí ideal per a la tecnologia 'blockchain' i les criptomonedes

Denise Matthews parla al segon Startup Grind dels avantatges d'internacionalitzar empreses des de petits països

Denise Matthews, gerent d'operacions del GSX Blockchain Innovation Center, ha explicat els avantatges que té un petit país com Andorra amb la tecnologia 'blockchain' i les criptomonedes. Ho ha fet en la segona xerrada de l'Startup Grind Andorra que ha tingut lloc al Centre de congressos d'Andorra la Vella.

Matthews també s'ha referit als avantatges que hi ha amb la internacionalització d'empreses des de països petits i ho ha efectuat des de la visió de Gibraltar, el seu lloc d'origen i un dels llocs on més s'han desenvolupat la tecnologia 'blockchain' i les criptomonedes. Ha estat un dels primers territoris en legislar sobre 'blockchain' mitjançant la Comissió de Serveis Financers (CSF) i en implantar les criptomonedes amb la Gibraltar Blockchain Exchange. Això ha propiciat l'arribada d'empreses estrangeres com ara PayPro de Pablo Ruiz.

Startup Grind és la comunitat més gran d'emprenedors del món. És present en 365 ciutats de 125 països, on celebra un esdeveniment mensual amb entrevistes a emprenedors, inversors i líders d’opinió. El primer esdeveniment organitzat a Andorra per Startup Grind es va fer el mes de maig passat i va consistir en una presentació en format entrevista, que va anar a càrrec del ministre d’Economia, Innovació i Competitivitat, Gilbert Saboya. Startup Grind va ser fundada el febrer del 2010 per Derek Andersen i Spencer Nielsen en una petita oficina a Mountain View, Califòrnia (Estats Units).