Les matriculacions cauen el mes de setembre. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les matriculacions de vehicles cauen un 13,6% el mes de setembre

Només han registrat una variació positiva camions i camionetes, que han augmentat un 60%

Les matriculacions de vehicles durant el mes de setembre han davallat un 13,6% respecte al mes de setembre de l’any anterior, situant-se en 298. Només han registrat una variació positiva camions i camionetes, que han augmentat un 60%. Per contra, han tingut variacions negatives turismes, amb un -19,8%, altres amb un -9,1% i motocicletes i ciclomotors, amb un -7,6%.

Tal com informen des del departament d'Estadística del Govern, de gener a setembre d'aquest any, les matriculacions de vehicles han augmentat un 5,7% respecte al mateix període de l'any 2017. També experimenten una variació positiva les matriculacions registrades en els darrers dotze mesos, que han ascendit a 4.739, és a dir, un 9,5% més respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 4.326 vehicles. En aquests dotze mesos han tingut variacions positives camions i camionetes, amb un 15,5%; turismes, amb un 12,4%, i altres amb un 7%. Per contra, motocicletes i ciclomotors han registrat una variació negativa del 3%.

Si es tenen en compte les dades del mes de setembre, cal destacar que han tingut una variació positiva els vehicles de gasolina, amb un 6,7%. Per contra, els de gasoil han caigut un 29,6%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n'han matriculat set, setze menys que el mateix mes de l'any anterior. Quant als vehicles híbrids, s'han matriculat cinc vehicles, tres menys que l'any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes de setembre se n’han matriculat vuit, és a dir, tres menys que al setembre de l’any anterior.

Quant a les dades dels nou mesos de l'any, les matriculacions que han tingut variacions positives respecte al mateix període de l’any 2017 són gasolina, que creixen un 19%, elèctric 100%, que creixen en quatre vehicles, i híbrid de gasolina endollable i híbrid de gasolina no endollable (ambdós amb un vehicle més). Per contra, els vehicles de gasoil cauen un 9,5% i els sense carburant cauen en dotze vehicles. Per últim, els vehicles híbrids de gasoil endollable i híbrids de gasoil no endollable, no han variat.

Durant els darrers dotze mesos, cal destacar l’augment de matriculacions en els vehicles de gasolina, amb un 26,1% (el que representa 542 vehicles més), en contraposició al descens als vehicles de gasoil, que cauen un -6,1% (-117 vehicles). Per la resta de categories, s’han matriculat 106 vehicles elèctrics 100%; 102 vehicles sense carburant; 61 vehicles del grup híbrids de gasolina no endollable i 52 vehicles híbrids de gasolina endollable. Pel que fa als vehicles híbrids de gasoil endollable i híbrids de gasoil no endollable, se n’ha matriculat un de cada grup.