Un vehicle Toyota Prius. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Toyota revisarà dos milions i mig de cotxes per problemes en el sistema híbrid

Afecta els models Prius i Auris, fabricats entre el 2008 i el 2014

Toyota ha fet una crida mundial a 2,4 milions d'usuaris de vehicles híbrids. En un comunicat que ha fet aquest divendres, la companyia japonesa adverteix d'un problema de funcionament del sistema que pot suposar un risc d'accident. Segons la companyia, quan falla el mecanisme híbrid, el vehicle perd potència i si va a molta velocitat, es podria accidentar. Els models requerits són els Prius i els Auris fabricats des de l'octubre del 2008 fins al novembre del 2014.

Fa un mes, Toyota ja va requerir més d'un milió de vehicles d'aquesta tecnologia amb doble motorització, benzina i electricitat. El constructor japonès, un dels primers grups mundials del sector, va encetar el concepte híbrid fa 21 anys. Combina un motor clàssic de gasolina amb un altre motor elèctric, alimentat per una bateria que es carrega quan el vehicle està en marxa, frena o circula en baixada. Això permet reduir el consum de gasolina. Toyota ja ha fabricat 40 models diferents de cotxes híbrids, amb un total de dotze milions d'unitats.

La xifra actual, de 2,4 milions, es tradueix en una de les majors revisions de la història, similar a la de Takata per la crisi amb els coixins de seguretat o amb l'acceleració involuntària de 2009. En 2016, Toyota ja va haver de revisar uns 2,9 milions d'híbrids per possibles fuites de combustible.