La importació de carburants durant el mes de setembre ha estat de 12,81 milions de litres. (Foto: Arxiu ANA)
Energia

La importació de carburants baixa un 3,4% al setembre

Des de gener, hi ha hagut un augment del 5,5% respecte al mateix període de l'any passat

Les dades del Departament d'Estadística fetes públiques aquest dilluns mostren que la importació de carburants durant el mes de setembre ha estat de 12,81 milions de litres. Això representa una variació percentual negativa respecte al mateix mes de l’any anterior del 3,4%. Aquest mes de setembre, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, la gasolina sense plom presenta una variació positiva del +13,3%. Per contra, tant el fuel domèstic com el gasoli de locomoció presenten variacions percentuals negatives del 22,9% i l'1%, respectivament. Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 184,67 milions de litres, el que suposa una variació positiva del 3,5% respecte als 178,48 milions de litres importats durant el mateix període anterior.

D'altra banda, de gener a setembre del 2018, la importació dels carburants ha estat de 137,33 milions de litres, donant un augment del 5,5% en contraposició al mateix període de l'any 2017.

Pel que fa a la importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta una tendència estable en el darrer mes, tot i que negativa, mantenint-se en un valor del 1,2% negatiu.