Una imatge de la Fira de Sant Ermengol 2017. (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

La Fira de Sant Ermengol acull una nova mostra de productes ecològics del Pirineu

Una quinzena de parades oferiran tastos i demostracions culinàries

Per tercer any consecutiu, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell acull la Fira de Productes Ecològics del Pirineu (PEP), ubicada al carrer dels Canonges amb una quinzena de parades que oferiran tastos i demostracions culinàries a càrrec dels mateixos productors del territori. Els visitants podran tastar diferents productes alimentaris, tant fresc com cuinat per menjar 'in situ' com per emportar. Els participants en aquesta mostra d’aliments ecològics són Safrà del Montsec, de Llimiana; Agro Migjorn, de Navàs; Ramaderia Ecològica Ca l’Andreu, d’Alàs i Cerc; Remeis, de la Seu d’Urgell; Debosc, d’Odèn; Grup Lo Traginer, de Vilafranca del Penedès; Molí d’Oli Gabriel Alsina i Fills, de Castelló de Farfanya; Domaine Pons Gravet, d’Estagel; Oli Cimal, d’Arbeca; Dàlit Natura, de Tarroja de Segarra; Ecofranch, de Montferrer i Castellbò; Camp La Fraternal d’Albagés, de L’Albagés; i Hort del Silenci, de Segarra.

La Fira PEP també inclou un parell d’activitats que se celebraran en ple cap de setmana de fira. Per dissabte 20 d’octubre, a les cinc de la tarda, hi ha prevista la xerrada i taller ‘EnergyBalls-Boles Energètiques ecològiques amb proteïna natural, crues, veganes i amb el premsat en fred’, a càrrec de Ramon Gené, de Dàlit Natura. Per diumenge 21 d’octubre, a les 11 del matí, tindrà lloc la xerrada ‘Cria de pollastres al bosc. Boníssim al paladar i saludable per al nostre cos i entorn. Un pas més enllà de la certificació ecològica’, a càrrec de Núria Baucells, de Debosc.

Val a dir que les dues propostes són gratuïtes i es realitzaran al carrer dels Canonges de la capital alturgellenca. L’aforament és limitat i per això cal reservar places a partir del pròxim 15 d’octubre a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.